Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Abas Latvijas kērlinga izlases piedzīvo neveiksmes EČ spēlēs

Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien cieta zaudējumu Zviedrijā notiekošā Eiropas čempionātā mačā, tuvojoties izkrišanai no A divīzijas.

Latvietes ar rezultātu 4:10 piekāpās kērlinga dzimtenes Skotijas pārstāvēm.

Pēc pieciem endiem rezultāts bija 4:4, bet nākamajos divos endos pretinieces guva sešus punktus, dueli noslēdzot priekšlaicīgi.

Lai Latvija saglabātu cerības uz vietu augstākajā divīzijā, nākamajos divos mačos jāizcīna uzvaras. Trešdienas vakarā gaidāms duelis ar Vāciju, bet ceturtdien būs cīņa ar pasaules čempioni Šveici.

Ar vienu uzvaru septiņās spēlēs Latvija un Igaunija dala pēdējo vietu grupā.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlase ar 2:8 atzina Čehijas un ar 5:6 - Norvēģijas pārākumu, ar 10:9 ekstra endā pārspēja Igauniju, bet pēc tam ar 2:9 zaudēja Zviedrijai un ar 4:8 - Dānijai, bet otrdien ar 5:8 piekāpās Krievijai.

Latvijas sieviešu kērlinga izlasē šogad startē Iveta Staša-Šaršūne, Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone un Tīna Siliņa.

Tikmēr B divīzijā Latvijas vīriešu izlase ar rezultātu 6:11 piekāpās B apakšgrupas līderiem Polijai.

Poļi jau pēc trim endiem bija vadībā ar 7:2, tomēr latvieši turpinājumā pietuvojās līdz 4:7. Septītajā endā Polijas izlase ieguva vēl trīs punktus, kamēr latvieši nākamajā izspēlē nopelnīja divus, tomēr ar to nebija gana, lai apdraudētu poļu izredzes, tāpēc desmitais ends nemaz netika aizvadīts.

Latvijas valstsvienība B divīzijas B apakšgrupā ar trim uzvarām sešos mačos kopā ar Franciju ieņem dalītu ceturto vietu, kamēr Polija piecos dueļos zaudējumu nav piedzīvojusi ne reizi, tādējādi kvalificēdamās izslēgšanas spēlēm.

Latvijas valstsvienībā iekļauti Mārtiņš Trukšāns, Jānis Klīve, Sandris Buholcs, Artūrs Gerhards un Arnis Veidemanis. Latvieši EČ šādā sastāvā startē pirmo reizi.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase iepriekš turnīrā ar 8:3 uzvarēja Izraēlu, ar 3:6 zaudēja Turcijai un ar 5:7 - Baltkrievijai, bet pēc tam ar rezultātu 10:6 uzvarēja Franciju un ar 5:4 apspēlēja Lietuvu.

Pērn Latvijas sieviešu izlase sasniedza vēsturē labāko panākumu - piekto vietu A divīzijā.

Eiropas čempionāts Zviedrijā norisināsies līdz sestdienai.

Komandas aizvadīs viena apļa turnīra kārtu, lai noskaidrotu četras labākās, kas turpinās cīņu par medaļām. Attiecīgi B divīzijas divas labākās komandas nodrošinās vietu A divīzijā nākamajā gadā, bet divas vājākās A divīzijas komandas nonāks B divīzijā. Turklāt izlases cīnās ne tikai par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, bet arī par iekļūšanu nākamā gada pasaules čempionātā.

Sieviešu konkurencē pasaules čempionātā Kanādā 13 dalībvalstu vidū iekļūs septiņas labākās Eiropas čempionāta komandas. Astoto vietu Eiropa zaudēja pēdējā pasaules čempionātā, jo Latvija kā Eiropas valsts šo čempionātu noslēdza beidzamajā vietā. Savukārt pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram Somijā no Eiropas kvalificēsies A divīzijas astotā un devītā vieta, kā arī B divīzijas pirmā un otrā vieta. Ja Somijas izlase, kas kā rīkotājvalsts nodrošinājusi automātisku dalību šajā kvalifikācijas turnīrā, iekļūs B divīzijas pirmajās divās vietās, tad uz kvalifikāciju dosies arī šī čempionāta A divīzijas desmitās vietas ieguvējas.

Savukārt vīriešu konkurencē uz pasaules čempionātu Skotijā dosies pirmais astotnieks no Eiropas, ieskaitot pašus skotus kā rīkotājus, līdz ar to kvalifikācijas turnīram Somijā kvalificēsies devītās un desmitās vietas A divīzijas komandas, kā arī pirmās un otrās vietas B divīzijas komandas. Ja Somija būs starp B divīzijas finālistēm, tad uz pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru dosies arī B divīzijas trešā labākā komanda.

Šis ir 45.Eiropas čempionāts, kas jau piekto reizi tiek rīkots kādā no Zviedrijas pilsētām. Kā ierasts vienlaicīgi norisinās spēles A un B divīzijās. Augstākajā divīzijā sacentīsies desmit komandas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Savukārt B divīzijā sieviešu konkurencē cīņas aizvadīs desmit izlases, bet vīriešu - 16, sadalītas divās grupās pa astoņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi