Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aizslīd līdz pjedestālam

Atslēgas vietu trasē neizbrauca labi, taču vietu uz goda pjedestāla izcīnīja. Latvijas labākais skeletonists Martins Dukurs Pasaules kausa (PK) 3. posma sacensībās Vācijas trasē Altenbergā ieņēma 3. vietu. Tomass Dukurs pirmo reizi šosezon iekļuva labāko desmitniekā – 7. vieta. Vācieši svinēja dubultuzvaru. Aksels Jungs uzvarēja, un Kristofers Grothērs bija otrais. Sieviešu sacensībās uzvarēja Vācijas skeletoniste Tīna Hermane. Vienīgā Latvijas pārstāve Endija Tērauda ieņēma 17. vietu. Piektdien PK 4. posma sacensības Vinterbergā.

Pēdējo reizi labāko trijniekā Altenbergā Martins bija iekļuvis 2016./2017. gada sezonā. Februārī pasaules čempionātā jaunākajam brālim Dukuram šajā trasē pagalam nebija veicies (tikai 16. vieta), un tam par iemeslu bija kļūdaini izbraukta ceturtā virāža. Tā ir svarīga vieta trasē, jo pēc tam vai nu izdodas uzņemt ātrumu līdz distances vidum, vai arī tas tiek ievērojami nodzēsts. Pirms sacensībām Martins kamanām veica nelielas korekcijas ar domu, lai parocīgāk būtu izbraukt atslēgas vietu. Abos braucienos gan atkal pārejā uz piekto virāžu bija nelieli atsitieni pret apmali, taču, par spīti tam, abas reizes Martinam bija trešais labākais rezultāts. Kamanas slīdēja labi. Vācieši Jungs un Grothērs ceturto virāžu izbrauca kā pēc mācību grāmatas, tāpēc arī pamatoti ieņēma pirmo un otro vietu. Tomass Dukurs pirmajā braucienā arī pārejā uz piekto virāžu izspruka bez atsitiena, taču kamanas šķērsām sagrieza pēc 14. virāžas. Ar vienu kļūdu trases lejasdaļā pietika ceturtajam labākajam rezultātam. Otrais brauciens vairs nebija tik labs (11. rezultāts), tāpēc arī summā Tomass noslīdēja uz 7. pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins pakāpās no 7. uz 3., savukārt Tomass – no 19. uz 14. pozīciju.

Sieviešu sacensībās Tērauda pirmo reizi sezonā ar 18. rezultātu kvalificējās otrajam braucienam. Pēc Itālijas sportistes Valentīnas Margalio kritiena otrajā braucienā Endija summā pakāpās uz 17. vietu. Augstākas vietas izcīnīšanai Endijai jāuzlabo starta ieskrējiens, un kamanu slīdamība arī varētu būt labāka. Nākamajā sacensību vietā Vinterbergā sasniegtajam rezultātam starta taisnē būs lielāka nozīme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi