Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aparjodam septītā vieta PK trešajā posmā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods piektdien Kanādā notiekošajā Pasaules kausa trešajā posmā izcīnīja septīto vietu, kamēr Inārs Kivlenieks ieguva devīto pozīciju, bet Riks Kristens Rozītis finišēja 24.vietā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Uzvaru izcīnīja krievu sportists Romāns Repilovs, sudrabs titulētajam vācietim Fēliksam Loham, kurš uzvarētājam zaudēja 0,147 sekundes, bet bronza itālim Dominikam Fišnalleram, viņam no Repilova atpaliekot par 0,171 sekundi. 

Aparjods uzvarētājam piekāpās par 0,415 sekundēm divu braucienu summā, izcīnot septīto vietu. Latvietis aizvadīja divus stabilus braucienus ar nelielām kļūdām. Braucienos attiecīgi astotais un 12.labākais rezultāts, taču konkurentu pieļautās kļūdas ļāva summā ierindoties tieši aiz labāko sešinieka.

Nāciju kausa uzvarētājs Kivlenieks braucienos uzrādīja attiecīgi desmito un 16.laiku, taču summā devītais rezultāts, līderim zaudējot 0,506 sekundes. 

Ne tik veiksmīgs starts padevās Rozītim, kurš ar 23. un 22.laiku braucienos ierindojās 24.vietā summā, vairāk nekā sekundi aiz līderiem.

Sezonas ievadā labākos rezultātus uzrādījis Aparjods, kurš pirmajā posmā pēc kritiena bija ātrākais otrajā braucienā, bet otrajā etapā izcīnīja piekto vietu.

Vīriem kopvērtējuma līderis ar 345 punktiem ir Romāns Repilovs, otro vietu ar 306 ieņem austrietis Jonass Millers, bet trešais ar 265 punktiem ir itālis Dominiks Fišnallers. No latviešiem Aparjods ar 143 punktiem atrodams 11.vietā, Kivlenieks ar 81 punktu ir 18.pozīcijā, divas vietas zemāk ar 67 punktiem ir Rozītis, bet Artūrs Dārznieks noslēdz trešo desmitu ar 28 punktiem.

Trešais Viessmann Pasaules kausa posms sestdien turpināsies ar divvietīgo ekipāžu sacensībām un BMW Sprinta kausu, kurā startēs 15 labākie pēc pamatsacensību rezultātiem.

Divniekos Latviju pārstāvēs Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Pēc šī etapa būs gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi