Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aparjodam Vistlerā trešā vieta Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā; Bots/Plūme sestie

Latvijas sportists Kristers Aparjods piektdien Vistlerā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, bet Gints Bērziņš finišēja 12.vietā. Tikmēr mūsu vadošais kungu divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme finišēja 6. pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja vācietis Makss Langenhāns, kurš bija ātrākais abos braucienos, abu summā sasniedzot laiku minūte un 40,093 sekundes.

Otrais abos braucienos bija austrietis Jonass Millers, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,255 sekundes.

Aparjods abos braucienos bija trešais, Langenhānam šajā posmā piekāpjoties 0,479 sekundes.

Bērziņš 28 sportistu konkurencē abos braucienos ierindojās 13.vietā, summā ieņemot 12.vietu un uzvarētājam zaudējot 1,353 sekundes.

Sezonas pirmajā posmā pagājušajā nedēļas nogalē Leikplesidā Aparjods bija sestais gan pamatsacensībās, gan Sprinta kausā, bet Bērziņš ierindojās 16.vietā. 

Iepriekšējā sezonā Vistlerā Aparjods bija ceturtais, bet Bērziņš savā debijā šajā trasē ieņēma astoto pozīciju.

Tikmēr Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Vistlerā izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ieņēma desmito vietu.

Uzvaru divnieku sacensībās izcīnīja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri pēc otrās vietas pirmajā braucienā bija ātrākie otrajā, trasē summā pavadot minūti un 17,300 sekundes.

Par 0,078 sekundēm atpalika pirmā brauciena uzvarētāji austrieši Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls, kuri otrajā braucienā bija trešie, bet trešo vietu izcīnīja pirmajā braucienā trešo un otrajā - otro vietu ieguvušie vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Gubics, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,105 sekundes.

Bots/Plūme pirmajā braucienā ieņēma sesto un otrajā - piekto vietu, summā finišējot sestajā vietā un uzvarētājiem piekāpjoties 0,249 sekundes.

Ševics-Mikeļševics/Krasts pirmajā braucienā bija devītie, otrajā - desmitie, šo vietu ieņemot arī divu braucienu summā un Vendlam ar Arltu piekāpjoties 0,537 sekundes.

Startēja 20 ekipāžas.

Dāmam Latvijas ekipāža Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna piektdien Vistlerā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā izcīnīja astoto vietu divnieku sacensībās.

Uzvaru divnieku sacensībās izcīnīja vācieši Džesika Dēgenharta un Šaijena Rozentāla, kuras bija ātrākās abos braucienos, trasē pavadot minūti un 18,371 sekundi.

Par 0,080 sekundēm atpalika pirmajā braucienā trešo un otrajā - otro vietu ieguvušās uzvarētāju tautietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, bet trešās bija itālietes Andrea Fetere un Mariona Oberhofere, kuras pēc otrās vietas pirmajā braucienā otrajā braucienā bija trešās, uzvarētājām zaudējot 0,095 sekundes.

Ekipāža Ziediņa/Zvilna abos braucienos bija astotā, šādu vietu ieņemot ar divu braucienu summā un uzvarētājām piekāpjoties 1,052 sekundes.

Anda Upīte/Sanija Ozoliņa treniņā piedzīvoja kritienu un drošības apsvērumu dēļ šo posmu izlaiž.

Ziediņa/Zvilna Vistlerā startē pirmo reizi karjerā. Sezonas pirmajā posmā Upīte/Ozoliņa un Ziediņa/Zvilna ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā, bet Sprinta kausā latvietes apmainījās vietām.

Sestdien notiks sacensības sieviešu vieniniekos, kurās Latviju pārstāvēs Nāciju kausā startējusī Frančeska Bona, kā arī Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa. Posms noslēgsies ar komandu stafeti.

Sacensībās Vistlerā startēt ir pieteikušies 104 sportisti no 15 valstīm. Šajā trasē tiks aizvadīts 2025.gada pasaules čempionāts.

Nākamais Pasaules kausa posms tiks aizvadīts no 5.-7.janvārim Vācijas trasē Vintenbergā, bet Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi