Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Aparjods, Cauce un brāļi Šici uzrāda labākos laikus otrajā kontroltreniņā Phjončhanas trasē

Kristers Aparjods, Elīza Cauce un divnieks Andris Šics/Juris Šics ceturtdien uzrādīja ātrākos laikus otrajā kontroltreniņā Phjončhanas olimpiskajā trasē, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Kontroltreniņš ir viens no atskaites punktiem, kurā izlases dalībniekiem ir iespēja iegūt punktus iekšējās atlases nolūkos, jo uz 2018.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm kvalificēties var tikai trīs vīrieši, trīs sievietes un divas divvietīgās ekipāžas, bet šobrīd Latvijas izlasē savstarpēji cīnās pieci vīri, četras dāmas un trīs divvietīgās ekipāžas.

Vīriem ātrākais divu braucienu summā bija talantīgais Aparjods, kurš trasi veica vienā minūtē un 37,159 sekundēs, par nieka 0,013 sekundēm apsteidzot pieredzējušo Ināru Kivlenieku, bet aiz viņa sekoja Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.

Tikmēr dāmu konkurencē rezultāti tika sasniegti tādā pat secībā, kā ceturtdienas treniņā. Ātrākā ar vienu minūti un 34,848 sekundēm bija Cauce, kura par 0,553 sekundēm apsteidza Kendiju Aparjodi, bet trešā un ceturtā bija attiecīgi Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola.

Divvietīgajās ekipāžās piektdien pārāki bija brāļi Juris un Andris Šici, kuru laiks divu braucienu summā bija viena minūte un 34,362 sekundes, bet otrie bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri zaudēja 0,401 sekundi, savukārt trešie palika Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Kā vēstīts, ceturtdienas kontroltreniņos labākos rezultātus uzrādīja Kivlenieks, Cauce un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis atzīst, ka nav līdz galam apmierināts ar rezultātiem, bet priecē tas, ka sportistiem ir izdevies veikt arī ļoti labus braucienus.

"Kontroltreniņi notika divas dienas pēc kārtas nedēļas beigās, jo sākumā mēs daudz testējām kamanas. Noslēdzošajā treniņā būs stafetes braucieni. Nevaru teikt, ka esmu ļoti apmierināts ar sasniegtajiem rezultātiem, jo daļa sportistu tā arī līdz galam netika galā ar trasi, kaut gan katram ir izdevies veikt arī pāris ļoti labus braucienus. Trase ir izbraucama, bet jābrauc ļoti precīzi un, lai iegūtu labu laiku, trase ir jāiemīl. Kā arī braucot jāspēj atslābināties, kas dod papildus paātrinājumu un labāku finiša laiku. Mums jāturpina strādāt, lai uzlabotu braukšanas prasmes trasēs, kurās nav spiediena virāžās. Tāpat arī jāpilnveido tehnika, lai trasēs, kurās nav liela spiediena virāžās, kamanas būtu vēl stabilākas un ātrākas," LKSF citē Dumpja teikto.

Jaunā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies nākamajā nedēļā Īglsas trasē Austrijā, bet janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz 31.decembrim, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi