Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atkārtoti aizturēts austriešu distanču slēpotājs, kurš ieņēma svarīgu lomu dopinga skandālā

Austrijas varas iestādes otrdien ir aizturējušas distanču slēpotāju Johannesu Dūru, kurš ieņēma svarīgu lomu dopinga skandālā.

Prokurora birojs Insbrukā ziņo, ka distanču slēpotāja liecības palīdzējušas uzsākt izmeklēšanu Vācijā. Viņa atkārtota aizturēšana veikta, jo parādījušies jauni pierādījumi.

Kopš pagājušās nedēļas reidiem, kas notika pasaules čempionāta vietā Zēfelde, aizturēti seši distanču slēpotāji, starp kuriem ir trīs austrieši, divi igauņi un viens kazahs. Tiesa, pasaules čempionāta mājvietā pieci aizturētie sportisti pēc atzīšanās tika palaisti brīvībā.

Kā ziņots, pirmdien dalībā shēmā atzinās vēl viens igauņu distanču slēpotājs Algo Kerps. Viņš izmantojis vācu ārsta Marka S. pakalpojumus, lai uzlabotu rezultātus. Marka vārds publiski netiek saukts, jo to aizsargā Vācijas likumdošana, taču iepriekš jau izskanējis, ka tas varētu būt Marks Šmits.

Arī divi austriešu riteņbraucēji Georgs Praidlers un Štefans Denifls atzinušies, ka piedalījušies shēmā. Praidlers atzinies, ka piedalījies kā asins donors, bet Denifla loma vēl nav zināma

Kā skaidro Austrijas kriminālizmeklētājs Dīters Cefans, asins pārliešanas dopinga skandāls tikai pieaugs. "Esmu pārliecināts, ka papildu atzīšanās sekos. Viņi paši pieteiksies, jo nevēlēsies tikt aizturēti," komentēja Cefans.

Pašlaik 31 gadu vecais Dūrs jau vienreiz karjerā saskāries ar antidopinga pārkāpumiem, jo pirms pieciem gadiem atzinās eritropoetīna jeb EPO lietošanā.

Austrijā dopinga lietošana ir kriminālpārkāpums, tāpēc šiem pieciem sportistiem par krāpšanos sportā draud pat trīs gadu cietumsods.

Varasiestādes dažādās vietās trešdien veica kratīšanas, sagraujot starptautisku dopinga tīklu. Kopumā tika aizturētas deviņas personas, tostarp sporta ārsti.

Tieši distanču slēpošanā dopinga lietošana vēsturiski bijusi izplatīta, jo līdzīgi reidi bija 2001.gadā pasaules čempionātā Somijā, kamēr 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Itālijas policija pārbaudīja Austrijas biatlona un slēpošanas komandu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā biatlonā policija veica kratīšanu Kazahstānas izlasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi