Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušais latviešu kamaniņu sportists Putins nolēmis mainīt uzvārdu

Kā izdevuma Sporta Avīze aprīļa numurā pastāstījis bijušais Latvijas kamaniņu braucējs Kristens Putins, viņš pēc asiņainajiem notikumiem Ukrainā nolēmis oficiāli mainīt savu uzvārdu, kas iepriekš karjerā sagādājis ne vienu vien kuriozu. Turpmāk viņš būs pazīstams kā Kristens Rode.

"Formalitātes tiek kārtotas. Tā parādu savu nostāju, jo negribu, lai mans un nākotnē manu bērnu uzvārds saistītos ar kara noziedznieku," saka bijušais sportists.

"Kad sasniedzu līmeni, lai par mani rakstītu žurnālisti, viņi laikam neticēja, ka tiešām varētu būt uzvārds Putins, tāpēc tolaik piedzīvoju dažādus pārpratumus – Putnis, Putns un citus. Pēc tam arī sportisti iesmēja, bet ne ļauni. Krievi pret manu uzvārdu, protams, allaž izturējušies ar cieņu, bet ukraiņi jau tad bija uzmanīgi," atceras bijušais sportists.

Viņš pastāsta par gadījumu, kad pats jokojis par savu uzvārdu, bet ukraiņu sportists Antons Dukačs nopietni atbildējis, lai neapkaunojot sevi. Tāpat gadījies, kad pie visas sezonas kamaniņu sporta numura latvietim Putinam blakus pielikts Krievijas karogs, un bijuši arī joki, ka viņam jābrauc kopā ar Krievijas kamaniņu braucēju Andreju Medvedevu, izveidojot ekipāžu Putins/ Medvedevs, jo Putins Krievijas valsti ilgstoši vadīja duetā ar Dmitriju Medvedevu.

Tomēr Kristens vēlreiz uzsver – šie visi joki bijuši pozitīvi un sliktu atmiņu viņam nav. Tomēr pašlaik situācija ļoti strauji mainījusies. "Notikusi okupācija. Krievija iebrukusi Ukrainā, un tas ir liels noziegums, ko neatbalstu. Nepieņemami, ka mūsdienās Eiropā var risināties karš."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi