Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bots/Plūme Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā izcīna trešo vietu

Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts finišēja astotie, bet par uzvarētājiem kļuva mājinieki Toni Egerts un Saša Benekens.

Pirmajā braucienā Bots/Plūme sasniedza trešo labāko laiku, no brauciena uzvarētājiem mājiniekiem Toni Egerta un Sašas Benekena atpaliekot 0,092 sekundes.

Otrie, tautiešiem zaudējot 0,035 sekundes, bija Tobiass Vendls un Tobiass Arlts.

Ceturto vietu ar teicamu braucienu ieņēma otrs Latvijas duets Ševics-Mikeļševics/Krasts, līderiem zaudējot 0,192 sekundes.

Otrais brauciens viņiem neizdevās, jau trases augšdaļā ar kājām pa ledu koriģējot kamanu gaitu un pēc devītā rezultāta braucienā ieņemot astoto vietu divu braucienu summā. 

Uzvarēja Egerts un Benekens, divus braucienus veicot minūtē un 24,158 sekundēs. Viņi Ševicu-Mikeļševicu un Krastu apsteidza par 0,663 sekundēm.

Otro vietu ieņēma Vendls/Arlts, tautiešiem piekāpjoties 0,066 sekundes, bet trešie bija Bots un Plūme, kuri arī otrajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko laiku un summā uzvarētājiem zaudēja 0,218 sekundes.

Startēja 19 ekipāžas.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 615 punktiem ieņem Egerts/Benekens, par punktu atpaliek līdzšinējie līderi Vendls un Arlts, bet Bots/Plūme ar 525 punktiem ir trešie. Ševics-Mikeļševics/Krasts tikuši pie 302 punktiem un dala devīto vietu.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvadīja gada pirmajās divās nedēļas nogalēs, kad Siguldā Pasaules kausa posmos vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Sieviešu divniekiem otrie braucieni sāksies plkst.12.25, bet sieviešu sacensībās vieniniekos braucieni tiks aizvadīti plkst.13.15 un plkst.14.40.

Altenbergā startam tika pieteikti 144 sportisti no 20 valstīm - 41 sieviete, 33 vīrieši, 14 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks.

Pasaules kausa sacensībās svētdien trasē dosies vīrieši vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12.februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi