Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bricis slavē jauno sportistu sniegumu PK posmos; biatlona izlase jau teju pilnā sastāvā

Aizvadītajās divās Pasaules kausa (PK) sacensības biatlonā gana iespaidīgu sniegumu demonstrējuši gados jaunākie Rūdis Balodis un Annija Keita Sabule, savukārt uz nākamo etapu sastāvā jau atgriezīsies iepriekš ar Covid-19 slimojusī Baiba Bendika un, iespējams, arī Aleksandrs Patrijuks, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu Sporta studija atklāja valstsvienības galvenais treneris Ilmārs Bricis.

Andrejs Rastorgujevs sezonu sāka ar 21.vietu individuālajā 20 kilometru distancē, bet pēc tam sprintā viņam 23. un 42.pozīcija. Iedzīšanā sportists ierindojās 32.vietā, kamēr Latvijas izlasei 4x7,5 kilometru stafetē palīdzēja finišēt 22.pozīcijā.

"Andrejs kā jau parasti - augšā un lejā. Bija dienas, kad viņš trasē izskatījās ātrs un bija konkurētspējīgs, bet bija arī dienas, kad viņš nebija tik ātrs," sarunā ar "Sporta studiju" pauda izlases treneris Bricis. "Visi zina, ka Andrejs var un māk šaut, taču svarīgākais ir izšaut tajā brīdī, kad to vajag."

"Pieļauju, ka viņš pats un arī citi, ir palīdzējuši radīt to spiedienu... Ir grūti šaut, ja tu baidies kļūdīties."

Latvijas izlase pirmajos divos posmos Somijā, Kontiolahti, piedalījās neierastā sastāvā, jo īsi pirms sezonas sākuma saslimšana ar Covid-19 noteica vadošajai biatlonistei Baibai Bendikai, trenerim Bricim, kā arī Aleksandram Patrijukam.

Kā pirmie Somijā ieradās Roberts Slotiņš, Annija Keita Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā tobrīd esošie sportisti - Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pagājušajā nedēļā pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus abos pirmajos posmos Kontiolahti pildīja Intars Berkulis, kurš Somijā bija jau no aizpagājušās pirmdienas.

Bricis atklāja, ka, lai arī sezonas sākumā plāns bijis citāds, daži sportisti Kontiolahti viņu patīkami pārsteiguši. Rūdis Balodis debiju Pasaules kausā piedzīvoja individuālajā distancē, kurā ierindojās 58.vietā. Tāpat gana veiksmīga debija padevās Sabulei, kura debijā bija 94.vietā, taču vēlāk viņa sprintā ierindojās piecas pozīcijas zemāk.

"Rūdis [Balodis] bija pietiekami ātrs trasē un arī labi šāva. Protams, pārsteidza Annija, neraugoties uz faktu, ka viņa aizvien ir viena no lēnākajām trasē. Progress bija neticami labs," atzinīgus vārdus sportistiem veltīja pieredzes bagātais Bricis.

Šī gada pēdējie divi posmi plānoti Austrijas ciemā Hohfilcenē. Bricis atklāja, ka šajā etapā Latvija beidzot varētu būt savā optimālajā sastāvā.

"Austrijā dāmu komandā plānota Baiba un Sanita, savukārt starp vīriem plānoti Andrejs, Roberts [Slotiņš], Edgars [Mise] un Aleksandrs. Par pēdējo vēl ir jautājumi, jo viņš vēlreiz ir nodevis Covid-19 testu, pēc kura arī būs zināms, vai viņš varēs ierasties Austrijā," plānus ieskicēja Bricis.

"Jāpievērš uzmanība, kādā kondīcijā būs sportisti. Baiba ir pārslimojusi, taču salīdzinoši labi trenējusies, savukārt Aleksandrs ir pārslimojis, bet daļu laika pavadīja mājās, kur nebija kvalitatīvas treniņu iespējas. Līdzīga situācija ar Edgaru un Sanitu, kuri neslimoja, bet bija spiesti ievērot karantīnu. Viņi tagad bija mājās, kas noteikti nav uzskatāma par optimālu sagatavošanos Pasaules kausa posmam, bet situācija ir tāda, kāda tā ir."

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijas trasē Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi