Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bukmeikeri cerīgi par Ķibermaņa izredzēm tikt pie PČ godalgas divniekos

Nedēļas nogalē Vistlerā tiks sākts dalīt pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā medaļas, aizvadot sacensības divnieku ekipāžām. Latvijai šoreiz lielākās cerības uz Oskara Ķibermaņa ekipāžu, un sporta totalizatora Betsafe visai atzinīgi vērtē viņa iespējas iekļūt medaļnieku pozīcijās, tiesa, par ticamāku tomēr uzskata variantu palikt bez cēlmetāla.

Oskars Ķibermanis Pasaules kausa sezonu pabeidza ar otro vietu divnieku konkurencē, izcīnot savu lielāko panākumu Pasaules kausā. Viņš tika uz goda pjedestāla piecos posmos no astoņiem un ne reizi nebija zemāk par sesto vietu, ar ko gan bija daudz par maz, lai cīnītos ar vācieti Frančesko Frīdrihu, kurš šosezon dominējis un ir galvenais favorīts arī pasaules čempionātā Kanādā.

Frīdrihs uzvarējis visos astoņos posmos, un pasaules čempionātā, kur būs jāaizvada četri braucieni un lieli pārsteigumi attiecīgi ir mazāk iespējami, viņu apsteigt konkurentiem būs vēl grūtāk. Frīdrihs kļuvis par čempionu divniekos jau četras reizes pēc kārtas.

Bez Frīdriha un Ķibermaņa šosezon neviens pilots nav startējis tik stabili, arī kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Niko Valters Sanktmoricā bija spiests samierināties ar tikai 14. vietu. Pasaules čempionātā stabilitāte būs ļoti svarīga, un šeit noteikti jāņem vērā Kanādas bobslejists Džastins Kripss, kurš kopvērtējumā ieguva astoto vietu, taču veselas četras reizes bija labāko trijniekā, turklāt tagad startēs savā mājas trasē.

Latvijas bobslejisti jau ilgākus gadus lutina līdzjutējus ar augstiem panākumiem, to skaitā arī olimpisko spēļu medaļām, taču divnieku sacīkstēs pasaules čempionātos medaļu saraksts ir pavisam īss – neatkarīgās Latvijas vēsturē uz goda pjedestāla divniekos PČ stājies tikai Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, kuri ieguva dalītu otro vietu 2015. gadā Vinterbergā.

Vai Ķibermanis spēs sezonas svarīgākajās sacīkstēs sarūpēt Latvijai otro medaļu? Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri šo augsto panākumu uzskata par ticamu scenāriju (tas raksturots ar koeficientu 2.20), taču par nedaudz ticamāku tomēr uzskata iespēju, ka nāksies palikt ārpus labāko trijnieku (koeficients 1.61).

Nedēļu vēlāk norisināsies pasaules čempionāts arī četriniekos, kur Latvijai pēdējos četros veselas divas medaļas sarūpējis Oskars Melbārdis ar saviem stūmējiem, un skeletonā, kur ierasti starp favorītiem būs brāļi Dukuri. Šoreiz gan Martins Dukurs nebūs pats galvenais favorīts, bet četriniekos šosezon Ķibermanis visos astoņos sezonas posmos bijis labāko četru ekipāžu pulkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi