Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Četriniekos PČ bobslejā Latviju pārstāvēs Ķibermanis un Melbārdis

Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža pilotētās četrinieku ekipāžas pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā bobslejā sestdien un svētdien Vācijas trasē Altenbergā, pirmdien paziņoja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) savā interneta mājaslapā.

Altenbergas trasē Vācijā jau ceturtdien un piektdien sacensības aizvadīs skeletonisti - Latviju pārstāvēs brāļi Martins un Tomass Dukuri.

Sestdien un svētdien bobsleja sacensībās četrinieku ekipāžām Latviju pārstāvēs Ķibermaņa un Melbārža komandas.

Pirmdien Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis telefonsarunā ar LBSF oficiāli paziņoja, ka četrinieku sacensībās piedalīsies abi Oskari:

"Godīgi sakot, es jau Rīgā sliecos uz to, ka četriniekos brauks Melbārdis. Skaidrs, ka mēs visi gribam redzēt Melbārdi citā līmenī, bet jāsāk ar šo, lai atgrieztos elitē. Divniekos Melbārdim bija četri labi braucieni, tagad jādod iespēja atgūt iemaņas arī četriniekos, lai nākamo sezonu uzreiz varētu sākt Pasaules kausā."

Tas nozīmē, ka skatītāju rindās četrinieku sacensībās paliks Ralfa Bērziņa pilotētā ekipāža.

2018./2019.gada sezonu Melbārdis izlaida pēc piedzīvotās operācijas. Šo sezonu olimpiskais čempions sāka Eiropas kausa izcīņā, bet Pasaules kausa izcīņā piedalījās pēdējā posma sacensībās Siguldā, kur nopelnīja svarīgus punktus reitingā, lai Latvija kvalificētos pasaules čempionātam ar trim divnieku ekipāžām.

Ķibermaņa komanda mačus aizvadīs ierastajā sastāvā ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Arvi Vilkasti un Matīsu Mikni, savukārt Melbārdis varētu startēt ar Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Intaru Dambi. Treniņbraucieni vēl tikai būs, un pēc tiem tiks pieņemts lēmums, kādā sastāvā startēs otrā komanda.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas bobsleja pilots Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni Altenbergas trasē izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionāta divnieku sacensībās.

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ar Intaru Dambi bija 12.vietā, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi ieņēma 17.pozīciju.

Latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē varēja cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos drīkstēs braukt tikai ar divām.

Četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras.

Šajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.

Top komentāri

Arik Nippel
A
Lielisks palīgs mājas darbos – smirdīga augstspiediena anālā gāze, jeb tā saucamais pirdiens.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi