Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cipuļa un Kalendas četrinieku ekipāžām sestā un devītā vieta Pasaules kausa posmā

Latvijas bobsleja pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās četrinieku ekipāžas svētdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja attiecīgi sesto un devīto vietu Pasaules kausa posmā, kamēr uzvaru svinēja Lielbritānijas kvartets ar pilotu Bredu Holu.

Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Mareku Lazdānu pirmajā braucienā trasē devās ar ceturto numuru, kamēr Cipulim ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu bija septītais numurs starp 12 ekipāžām. Kalendas dalība šajās sacensībās bija zem jautājuma zīmes, jo viņš sestdienas divnieku sacensībās piedzīvoja kritienu.

Holam braucienos bija pirmais un otrais rezultāts, bet summā deviņu sekundes simtdaļu pārsvars pār vācieti Kristofu Hāferu, kamēr 0,26 sekundes zaudēja cits Vācijas pilots Johanness Lohners.

Pirmajā braucienā ātrākā bija Hola ekipāža, kas trasi veica 54,17 sekundēs, par septiņām sekundes simtdaļām pārspējot Hāferu un par 0,12 sekundēm - Lohneru. Cipuļa kvartets bija otrs ātrākais startā, bet finišā ieņēma piekto vietu, līderim zaudējot 0,35 sekundes. Kalenda ar partneriem uzstūma septīto ātrāko startu, bet finišā ieņēma dalītu devīto pozīciju ar 1,32 sekunžu deficītu pret Holu.

Pirmajā braucienā aiz Cipuļa palika titulētais Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš aizvadīja teicamu otro braucienu, sekundes simtdaļu ātrāku par Holu. Ar to gan nebija gana, lai viņš ielauztos pirmajā trijniekā, Frīdriham līdz godalgām pietrūkstot 0,26 sekundēm.

Kalenda veica debitantam cienīgu braucienu, startā uzrādot piekto rezultātu, bet finišā - sesto. Summā viņš uzvarētājam zaudēja 2,06 sekundes. Cipuļa kvartetam bija trešais ātrākais ieskrējiens, bet neveiksmīgs brauciens deva astoto vietu, kā dēļ summā latvietis atkāpās uz sesto pozīciju 1,27 sekundes aiz Hola.

Otrajā braucienā startēja 11 ekipāžas.

Sestdien Altenbergā bobslejisti aizvadīja divnieku sacensības, kurās Cipulis ar stūmēju Mikni ieņēma sesto vietu, bet Kalenda ar stūmēju Kleinbergu jau pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu finišējot, taču neturpinot sacensības otrajā braucienā.

Sezonas pirmajā daļā līdz gadu mijai Latvijas sportisti startēja Eiropas kausa sacensībās, uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nedodoties. Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, varētu izlaist visu sezonu.

Nākamnedēļ Altenbergā norisināsies arī sestais posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts. No 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19.februārim Siguldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi