Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cipulim Siguldā astotā vieta Pasaules kausa pēdējā posmā, titulu nodrošinot Lohneram

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi svētdien Siguldā ierindojās astotajā vietā Pasaules kausa pēdējā, astotajā posmā, kamēr Jēkabs Kalenda ar Arni Bebrišu bija 11.pozīcijā.

Tikmēr uzvaru Pasaules kausa divnieku ieskaitē nodrošināja vācietis Johanness Lohners, kurš pārtrauca sava titulētā tautieša Frančesko Frīdriha piecu uzvaru sēriju divnieku ekipāžu vērtējumā.

Lohners un stūmējs Georgs Fleišhauers bija ātrākie abos braucienos, otrās vietas ieguvēju Frīdrihu summā pārspējot par 0,36 sekundēm. Vēl astoņas sekundes simtdaļas zaudēja šveicietis Mihaels Fogts, kurš par piecām sekundes simtdaļām pārspēja tuvākos sekotājus Bredu Holu no Lielbritānijas un Adamu Amuru no Vācijas.

Cipuļa divnieks uzvarētājiem zaudēja 1,47 sekundes, bet Kalenda atpalika 1,99 sekundes. Sacensībās piedalījās 13 divnieku ekipāžas, tādējādi visām bija iespēja startēt arī otrajā braucienā.

Labāko trijniekā pēc pirmā brauciena bija tikai Vācijas ekipāžas - pirmo vietu ieņēma trasi 49,91 sekundē veikušais Lohners, kuram 0,16 sekundes zaudēja Amurs un Frīdrihs. Vēl sekundes simtdaļu atpalika Fogts.

Cipulis ar Nemmi uzstūma astoto labāko startu un finišā zaudēja 0,61 sekundi, bet Kalendam un Bebrišam bija devītais laiks startā, kā arī 0,88 sekunžu deficīts pret līderi. Otrajā braucienā Cipuļa ekipāžai bija septītais ātrākais starta ieskrējiens un astotā vieta finišā, bet Kalendas divnieks bija devītais startā un desmitais finišā.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Lohners uzvarēja sešās sacensībās pēc kārtas un ar 1742 punktiem bija pirmajā vietā, otro vietu ar 1656 punktiem ieņēma pirmajos divos mačos uzvarējušais Frīdrihs, bet stabili trešais ar 1582 punktiem bija Hols. Cipulis, startējot pēdējās piecās no astoņām sacensībām, ar 864 punktiem bija septītais, bet Kalenda ar 496 punktiem bija 13., starp junioriem piekāpjoties vienīgi Fogtam.

Kombinācijā jeb divnieku un četrinieku vērtējumā summā pirmais ar 3393 punktiem bija Frīdrihs, otrais ar 3312 punktiem bija Lohners, kurš par 23 punktiem pārspēja Holu. Cipulis ar 1704 punktiem bija devītais, bet Kalenda ar 1184 punktiem ierindojās 13.pozīcijā.

Pirmos trīs Pasaules kausa posmus Ziemeļamerikā latvieši izlaida. Pēc tam Cipulis Vinterbergā bija septītais, bet Altenbergā - sestais un septītais. Debitants Kalenda sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās ierindojās 14.vietā, otrajās piedzīvoja kritienu, bet trešajās ieņēma 16.vietu.

Sestdien Siguldā Cipulis ierindojās ceturtajā, bet Kalenda - devītajā vietā.

Cipulis Pasaules kausā Siguldas trasē iepriekš bija izcīnījis 11. un 12.vietu, bet Eiropas kausā viņš mājās startējis sešas reizes, pēdējās divās izcīnot otrās vietas. Kalenda Siguldā Pasaules kausā startē pirmo reizi, bet Eiropas kausā viņš šeit divreiz bijis otrajā desmitā. 

Latvijas pēdējo gadu labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi