Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
"Skeletons Latvijā nekur nepazudīs," pārliecināts ir brāļu Dukuru treneris

Dainis Dukurs par Dienvidkorejas skeletonistiem: Malači

Drīz pēc neveiksmīgā ceturtā brauciena, kas Latvijas labākajam skeletonistam Martinam Dukuram maksāja olimpisko medaļu, Martina treneris Dainis Dukurs telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka dienvidkorejieši - olimpiskais čempions Sunbins Juns un sestajā vietā finišējušais Jisū Kims - izmantoja mājinieku priekšrocības un savu darbu izdarīja godam.

"Malači, viņi izmantoja priekšrocības, kādas ir mājiniekiem, un izdarīja savu darbu," konkurentus uzslavēja Dainis Dukurs.

Treneris noliedza, ka Martinam labāk nostartēt traucēja lielais spiediens, ka noteikti nepieciešams izcīnīt godalgu: "Nekāda spiediena nebija, paši mēs cītīgi strādājām šos četrus gadus no iepriekšējās olimpiādes. Gribējās kaut ko labāk izdarīt, bet diemžēl bija dažas kļūdas, kas maksāja šo medaļu," klāstīja Latvijas skeletonistu treneris, atzīstot: "Acīmredzot medaļas vairāk bija pelnījuši tie sportisti, kas šodien nobrauca labāk. Mēs izdarījām to, ko varējām, un šī kļūda Martinam beidzamajā braucienā tiešām maksāja medaļu."

"Viena kļūda pārejā no ceturtās uz piekto virāžu, pēc tam sekoja tāda ķēdes reakcija. Ja vēl būtu izbraucis labu devīto... bet tās virāžas ir tik tuvu viena otrai, ka ir grūti no tās kļūdas tikt vaļā," Martina pēdējo braucienu komentēja Dainis Dukurs. Arī pats Martins sarunā ar Latvijas Televīziju atzina, ka pēc pirmās pieļautās kļūdas "viss sāka brukt kā kāršu nams", un atlikušajā trases daļā bija grūti "ieiet ritmā".

Dainis Dukurs neslēpa, ka par palikšanu bez godalgām ir mieles, taču uzsvēra: "Visu izdarījām godprātīgi."

Treneris arī pateicās visiem atbalstītājiem, kas sekoja līdzi Latvijas skeletonistu gaitām.

Kā ziņots, pēc starta Phjončhanā brāļi Martins un Tomass Dukuri izteicās, ka nu ir laiks domāt par punkta likšanu profesionālajai karjerai, savukārt viņu tēvs un treneris Dainis Dukurs norādīja, ka "jāļauj nosēsties emocijām". Viņš skaidroja - kaut mērķis bija cīnīties par medaļām un tās netika iegūtas, tālu nebija. "Kādam ceturtajam, piektajam un varbūt arī 99. Neko nepadarīsi." 

Taujāts, vai ar brāļu paziņojumu par profesionālo gaitu beigšanu noslēgusies zināma ēra Latvijas skeletonā, Dainis Dukurs norādīja, ka "nekas nav noslēdzies, ir turpinājums. (..) Ir pēctecība, ir jaunie sportisti, kas trenējas, ir gana labi rezultāti. Skeletons Latvijā nekur nepazudīs. Varbūt kādu sezonu kādā grūtā trasē, teiksim, Vistlerā, kur kāds pasaules čempionāts būs, varbūt kāds no brāļiem arī pieņem lēmumu nostartēt."

Jau vēstīts, ka planētas pēdējo gadu titulētākais skeletonists Martins Dukurs piektdien Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs kļūdījās pēdējā braucienā, paliekot ceturtajā vietā, bet piektais summā bija viņa vecākais brālis Tomass. Par olimpisko čempionu pārliecinoši kļuva mājinieks Sunbins Juns, kurš summā Martinu apsteidza par 1,76 sekundēm.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

komentatoriem
k
Ko nu ņematies ap Dukuriem, kā tādas mēslu vaboles...
oskars
o
Zel Martinu ,vajadzeja tikai nobraukt bez kludam un medala butu . Diemzel parak daudz nervu energijas tika izterets nesmukaja tusina ar Tretjakovu ....
tač
t
paši s.ū.d.b.r.ā.ļ.i .......
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi