Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Divi pelna punktus

Biatlonisti Rastorgujevs un Birkentāls iepriecina Antholcā.

Pievīla šaušana guļus. Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa (PK) posmā Itālijas pilsētiņā Antholcā ar divām kļūdām šautuvē no pozīcijas guļus ieņēma augsto 13. vietu saīsinātajā 15 kilometru individuālajā distancē. PK punktus nopelnīja arī Renārs Birkentāls, kuram ar vienu garām mērķim aizlaistu lodi 29. vieta. Aleksandram Patrijukam četras kļūdas un 86. vieta. Piektdien pulksten 14.40 pēc Latvijas laika sāksies sacensības sievietēm saīsinātajā 12,5 km distancē.

Antholcā ir pēdējā piešaude PK līmenī pirms sezonas galvenajām sacensībām – pasaules čempionāta, kas no 7. līdz 18. februārim norisināsies Nove Mesto. Latvijas vīriešu komandā pirms sezonas galvenā starta ar stabilitāti priecē ne tikai ilggadējais izlases līderis Rastorgujevs, bet arī šosezon ievērojami progresējušais Birkentāls. Ceturtdien Renārs sasniedza savu otru augstāko vietu Pasaules kausa sacensībās. PK posmā Oberhofā Birkentāls 10 km sprintā ar nekļūdīgu šaušanu ieņēma 27. vietu. Vēl viena Latvijas biatlonista iekļūšana to 40 labāko skaitā, kuri izcīna PK punktus, ir svarīga, metot skatu nākamās sezonas virzienā. Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs kā vienu no sezonas mērķiem ir izvirzījis četru starta vietu iegūšanu uz nākamo – pirmsolimpisko – sezonu. Lai to izdarītu, ir svarīgi, lai punktus krātu ne tikai Rastorgujevs, bet arī Latvijas komandas otrais numurs.

Rastorgujevam 15 km individuālajā distancē iespēja pacīnīties par vietu sešniekā vai pat trijniekā zuda trešajā šaušanas reizē. No guļus pozīcijas Andrejs šosezon bija šāvis nekļūdīgi, taču šoreiz garām mērķiem aizlidoja divas lodes, tāpēc no šautuves sportists aizslēpoja, neizpratnē nogrozīdams galvu. Saīsinātajā distancē ar vienu kļūdu šautuvē pie rezultāta pieskaita 45 sekundes. Ierastajā 20 km distancē mērķim garām aizlaistu lodi novērtē ar vienu soda minūti. Miglainajos laikapstākļos kopumā sportisti šāva labi. Latvijas komandas trešais dalībnieks Patrijuks gan jau pirmajā šautuvē "pēc piena" aizlaida trīs lodes.

Piektdien sieviešu 12,5 km sacensībās Baiba Bendika startēs ar 26., Sanita Buliņa – ar 78. un Sandra Buliņa – ar 85. numuru.


Biatlons. PK 6. posms Antholcā (Itālija).

Vīrieši 15 km 1. J. T. Bē 37:28,0 (0 kļūdas), 2. T. Bē (abi Norvēģija) +1:36,1 (2), 3. J. Kīns (Vācija) +1:44,0... 13. A. Rastorgujevs +2:54,0 (2)... 29. R. Birkentāls +3:48,8 (1)... 86. A. Patrijuks (visi Latvija) +8:23,0 (4). Startēja 103.

PK kopvērtējums 1. J. T. Bē 761 punkts, 2. T. Bē 668 p., 3. J. Dāle-Ševdāls (Norvēģija) 639 p. ... 19. A. Rastorgujevs 251 p. ... 54. R. Birkentāls 33 p.

19.I 12,5 km sievietēm (14.40) 20.I ind. jauktā stafete (13.55) 20.I jauktā stafete (15.45)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi