Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiduka Tour de Ski pēdējā posmā veic vēl vienu ierakstu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Tour de Ski pēdējā posmā izcīnīja augsto desmito vietu un tūri noslēdza 24.pozīcijā, veicot vēl vienu ierakstu Latvijas distanču slēpošanas vēsturē, kamēr uzvaru seriālā izcīnīja amerikāniete Džesija Diginsa.

Eiduka ir vēsturē pirmā Latvijas distanču slēpotāja, kas sieviešu konkurencē pieveikusi prestižo tūri. Tāpat viņa ir pirmā, kura "Tour de Ski" seriālā kādā no posmiem ieslēpojusi pirmajā desmitniekā, turklāt paveicot to smagajā pēdējā etapā, kā arī pirmā, kura kopvērtējumā iekļuvusi pirmajā trīsdesmitniekā.

Eiduka starp labākajām 30 bija visos deviņos "Tour de Ski" posmos.

Tūre noslēdzās svētdien, sportistēm sacenšoties ar kopēju startu desmit kilometros brīvajā stilā un lielai daļai distances vedot pret kalnu. Pēdējā etapā starta un finiša augstuma starpība bija 420 metri, bet stāvākajā kāpumā bija jāslēpo kalnā ar 30% slīpumu.

Eiduka pirmajos kilometros bija trešajā desmitā, bet, sākoties kāpuma, viņa soli pa solim uzlaboja savas pozīcijas. Divarpus kilometrus pirms finiša viņa bija 14.vietā, bet 800 metrus pirms tūres beigām viņa bija jau 11.pozīcijā.

Finiša līniju latviete sasniedza augstajā desmitajā vietā, vienu minūti un 29,2 sekundes aiz uzvarētājas Ebas Andešsones no Zviedrijas, kura finišēja pēc 36 minūtēm un 45,6 sekundēm. Par savu sniegumu Eiduka nopelnīja 56,62 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktus, kas viņai ir astotais labākais rezultāts karjerā.

Pirms pēdējā posma līdere bija Diginsa, kura par 54 sekundēm apsteidza krievieti Jūliju Stupaku, bet vēl gandrīz minūti tālāk bija somiete Krista Permekoski. Diginsa finišēja otrā vien 9,2 sekundes pēc uzvarētājas, tādējādi nosargājot pirmo vietu tūrē, bet trešā ar 32,6 sekunžu deficītu bija francūziete Klodēla Delfīne.

Ceturtā finišēja Stupaka, kas Diginsai tūres kopvērtējumā zaudēja vienu minūti un 24,8 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja Andešsone, kura bija divas minūtes un 0,8 sekundes lēnāka.

Eiduka uzvarētājai zaudēja desmit minūtes un 7,0 sekundes, kas viņai deva 24.vietu 41 finišējušās slēpotājas konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 932 punktiem ir Diginsa, otro vietu ar 802 punktiem ieņem Stupaka, bet trešā ar 794 punktiem ir amerikāniete Rouzija Brenana. Eiduka ar 144 punktiem ir 28.pozīcijā, bet U-23 ieskaitē latviete ir piektā.

Trešo gadu pēc kārtas Latvija bija pārstāvēta vīriešu un sieviešu konkurencē. Ja 20 gadus vecā Eiduka tūrē ir startējusi trīs reizes, tad 21 gadu vecajam Raimo Vīgantam, kurš dalību sacensībās neturpināja pēc pirmās nedēļas nogales, tā bija debija.

Eiduka iepriekšējās divās reizēs "Tour de Ski" piedalījās tikai pirmajos trijos posmos, tādējādi veicot tikai aptuveni pusi no tūres.

Jau ziņots, ka šogad prestižajā tūrē nepiedalījās Indulis Bikše, kurš "Tour de Ski" startēja iepriekšējos četrus gadus.

Šogad "Tour de Ski" nepiedalījās titulētā Norvēģijas komanda, toties Pasaules kausa apritē atgriezušās divas citas slēpošanas lielvalsts izlases - Somija un Zviedrija.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Pērn vīriešu sacensībās Indulis Bikše tūri noslēdza 49.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Terēze Juheuga.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi