Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiduka desmitniekā FIS sacensībās Zviedrijā slidsolī

Svētdien Zviedrijā pēdējā dienā spēcīga sastāva FIS sacensībās distanču slēpošanā Kokneses novada pārstāve Patrīcija Eiduka 45 dalībnieču konkurencē 10km brīvajā stilā ar intervāla startu iekļuva desmitniekā, iegūstot 8.vietu un vienai no pasaules vadošajām slēpotājām Frīdai Karlsonei zaudējot 1:44, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Vienīgā no Latvijas slēpotājiem pasaules ranga simtniekā Patrīcija Eiduka, kura vakar klasikā bija 11.vietā, šodien iesāka ļoti labi, uzrādot sesto laiku gan pēc trešdaļas, gan pusdistances, bet cieši aiz bija daudzkārtējā pasaules čempione rollerslēpošanā Linna Semskāra no Zviedrijas un šī gada pasaules U23 čempione Izabella Marciša no Polijas. Pēdējos divos kilometros garām aizgāja PK posmos atzīstamus rezultātus uzrādījusī Semskāra, bet pēdējos metros par pussekundi arī Marciša. Tādējādi Eiduka FIS sacensības pabeidza ar otro labāko rezultātu šajā nedēļas nogalē – 8.vietu, jo piektdien sprintā bija septītā.

Annija Sabule jau no sākuma samērā daudz atpalika no līderēm, bet finišā Karlsonei zaudēja sešas ar pusi minūtes, kas deva priekšpēdējo vietu finišējušo vidū, apsteidzot igaunieti Teiloru Ojasti.

Vīriešiem 15 km distancē šodien piedalījās trīs Latvijas pārstāvji, jo tāpat kā pirms nedēļas Muonio noslēdzošajā dienā uz stara izgāja biatlonists Roberts Slotiņš un pieaugušo konkurencē pievienojās juniors Edijs Eiduks. Jau no paša sākuma bija skaidrs, ka mūsu slēpotājiem neizdosies būt starp labākajiem trīsdesmitniekā. Labāku rezultātu latviešu vidū izdevās uzrādīt Slotiņam, kurš 97 dalībnieku konkurencē uzrādīja 42.rezultātu (+2:12,8). 50 sekundes no Roberta atpalika Bikše, kuram 65.vieta un kurš par minūti apsteidza astoņus gadus jaunāko Eiduku (81.vieta). Uzvarēja 1999.gadā dzimušais Leo Johansons, kurš PK posmos ir startējis divreiz, abas reizes ieņemot 55.vietu, bet šogad pasaules U23 čempionātā bija sešas vietas un septiņas sekundes aiz Raimo Vīganta, kurš ieguva 17.vietu. 25 sekundes 22 gadus vecajam zviedram zaudēja un 4.vietu ieguva titulētais šveicietis Dario Kolonja.

Juniorēm Samanta Krampe šodien 10 km brīvajā stilā bija tuvāk desmitniekam nekā vakar klasikā gan vietu, gan laika ziņā, 31 dalībnieču vidū ieņemot 12.vietu (+2:51,6). Vakar SS “Arkādija” pārstāve klasikā bija 17.vietā, zaudējot uzvarētājai vairāk kā trīs ar pusi minūtes. Savukārt labākais starts Samantai sanāca piektdien sprintā, kur viņa iekļuva fināla sešiniekā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi