Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiduka PČ skiatlona disciplīnā pirmo reizi iekļūst četrdesmitniekā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Vācijā pasaules čempionātā skiatlonā 15 kilometru distancē ierindojās 38.vietā, kamēr par čempioni tika kronēta norvēģiete Terēze Juhauga.

Uzvaru skiatlonā svinēja Juhauga, kura 15 kilometrus noslēpoja 38 minūtēs un 35,5 sekundēs. Viņa par pusminūti apsteidza zviedrieti Frīdu Karlsoni, kamēr bronzas medaļniece Eba Andešsone no Zviedrijas līderei zaudēja 30,2 sekundes.

Eiduka līderei zaudēja piecas minūtes un 18,7 sekundes, kas ļāva ieņemt 38.vietu. Slēpotāja iepriekš karjerā šajā disciplīnā vēl ne reizi nebija iekļuvusi labāko četrdesmitniekā.

Par savu sniegumu Eiduka nopelnīja 192,69 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga punktus.

Līdz šim vienīgo skiatlonu Eiduka bija aizvadījusi pērn Pasaules kausā turpat Oberstdorfā, kur 56 slēpotāju konkurencē ieņēma 44.vietu. 

Pēc pirmajiem 7,5 kilometriem klasiskajā stilā Eiduka ierindojās 38.pozīcijā, no līderēm atpaliekot vairāk par divām minūtēm. Jau tobrīd vadošais trīsdesmitnieks bija 40 sekunžu attālumā. 

Viņa bija vienīgā Latvijas pārstāve dāmu konkurencē. Sacensībās kopumā piedalījās 59 slēpotājas.

Zināms, ka Eiduka pasaules čempionātā vairs startēs tikai vienā disciplīnā. Viņa 2.martā paredzējusi piedalīties 10 kilometru brīvā stila slēpojumā.

Tāpat sestdien sacensības aizvadīja vīri, kuri spēkojās 15+15 kilometru distancē.

Visātrāk finišu sasniedza Krievijas izlases līderis un šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Aleksandrs Boļšunovs, kurš distanci mēroja vienā stundā 11 minūtēs un 33,9 sekundēs. Viņš par 1,1 sekundi apsteidza norvēģi Sīmenu Hegstadu Krīgeru, kamēr viņa tautietis Hans Kristers Holunds iepalika 1,7 sekundes.

Aiz goda pjedestāla nākamās trīs vietas ieņēma norvēģi Juhanness Klēbo, Emīls Iversens un Sjurs Rēte.

Boļšunovam pasaules čempionātā līdz šim vēl nebija izdevies izcīnīt zelta medaļu. Iepriekš viņš ticis pie četriem sudrabiem.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Raimo Vīgants līderim zaudēja nepilnas sešas minūtes, kas ļāva ieņemt 42.pozīciju starp 76 sportistiem. Par savu sniegumu sportists nopelnīja 117,15 FIS ranga punktus.

Svētdien pasaules čempionātā notiks komandu sprinta sacensības, bet pirmdien un otrdien sportistiem tiks dota atpūta.

Sieviešu konkurencē skiatlonā sportistes pirmos 7,5 kilometrus mēro kalsiskajā stilā, bet otrus 7,5 kilometrus - slidsolī. Šādi pati kārtība ir vīru 15+15 kilometru sacensībās.

Jau ziņots, ka Eiduka ceturtdien Oberstdorfā spēcīgā konkurencē ieņēma 43.vietu pasaules čempionāta sacensībās sprintā klasiskajā stilā. Kvalifikācijā Eiduka finišēja pēc divām minūtēm un 54,33 sekundē, uzvarētājai Juhannai Hagstrēmai no Zviedrijas zaudējot 15,03 sekundes, kas deva 113,20 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Vēl no latvietēm kvalifikācijā Kitija Auziņa ieņēma 73.vietu (318,21 FIS punkts), Samanta Krampe bija 75. (336,36), bet Estere Volfa ierindojās 82.pozīcijā (444,29) 111 sportistu konkurencē.

Vīriešiem no Latvijas labāko rezultātu uzrādīja Raimo Vīgants, kurš sprinta distanci veica trīs minūtēs un 26,55 sekundēs, kvalifikācijas uzvarētājam Juhannesam Klēbo no Norvēģijas zaudējot 26,47 sekundes. Vīgants ieņēma 70.vietu un par savu sniegumu nopelnīja 176,39 FIS punktus.

Piecas pozīcijas zemāk bija Indulis Bikše (190,05 FIS punkti), 83.vietu ieņēma Niks Saulītis (214,30), bet 101. bija Lauris Kaparkalējs (309,20).

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz 7.martam.

pievienota 9.-14.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi