Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eiduka Zviedrijā arī 10 km klasikā uzrāda atzīstamu rezultātu

Sestdien Zviedrijā notiekošajās spēcīga sastāva FIS sacensībās distanču slēpošanā otrajā sacensību dienā Kokneses novada pārstāve Patrīcija Eiduka 47 dalībnieču konkurencē 10 km klasiskajā stilā ar intervāla startu arī uzrādīja atzīstamu rezultātu un ieguva 11.vietu, tikai nepilnas divas minūtes zaudējot piecu medaļu ieguvējai pasaules čempionātos individuālajos startos Frīdai Karlsonei no Zviedrijas, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Piektdien ar pasaules vadošajām slēpotājām Patrīcija Eiduka sprintā brīvajā stilā nostartēja lieliski un ieguva 7.vietu. Sestdien mūsu labākajai slēpotājai bija pirmais starts šajā sezonā klasiskajā stilā. Patrīcija iesāka vienmērīgi, uzrādot 14.laiku (+30 sekundes) uz 1,8 km atzīmes, bet pakāpjoties uz 11.pozīciju (+1:01) pirmā apļa beigās jeb uz 4,7 km atzīmes. Noslēdzošajos 5 kilometros Latvijas vadošā slēpotāja cīnījās par iekļūšanu desmitniekā ar zviedrieti Līnu Korsgrēnu.

Lai arī uz 6,8 km atzīmes izdevās zviedrieti apsteigt par sekundi, tomēr beigās vairākas reizes Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikusī latviete uzrādīja 11.laiku (+1:55,8). Otrajā distances nogrieznī Patrīcija līderei zaudēja nedaudz mazāk nekā pirmajā. 10 km klasikā intervāla startā Eiduka Karlsonei pirmo reizi zaudēja mazāk par divām minūtēm. Pusminūti aiz slēpotājas no Vecbebriem finišēja Polijas komandas līdere Monika Skindere, bet vēl nedaudz tālāk arī Izabella Marciša.

Pirmajā trijniekā iekļuva titulētās un pasaules čempionātu medaļnieces no Zviedrijas, aiz Karlsones otro un trešo vietu ieņemot Ebai Andersonei un Šarlotei Kallai.

Junioru konkurencē Edijs Eiduks 15 km distancē klasikā iekļuva desmitniekā 38 dalībnieku vidū, iegūstot 9.vietu un nepilnas trīs minūtes zaudējot uzvarētājam no Kanādas. Vīriešiem 15 km 94 dalībnieku vidū 73.rezultātu (+4:14,7) uzrādīja Indulis Bikše, kurš bija par minūti ātrāks nekā juniors Eiduks. Vīriešiem uzvarēja Leo Joahnsons no Zviedrijas, par septiņām sekundēm apsteidzot vairākkārtējo olimpisko čempionu Dario Kolonju (Šveice).

Juniorēm vakardienas sprinta fināliste un 6.vietas ieguvējai Samantai Krampei 10 km klasikā 32 dalībnieču konkurencē neizdevās vēlreiz iekļūt desmitniekā. Sākumā SS “Arkādija” pārstāve turējās sešiniekā, vidusdaļā vēl bija astotā, bet beigās ieņēma 17.vietu (+3:42).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi