Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ekmanis: Jauno stūmēju atlases mērķis ir nokomplektēt četras četrinieku komandas

Šosestdien Murjāņos notiekošās jauno sportistu atlases mērķis bobslejā ir atrast eksplozīvus un spēcīgus jauniešus, lai Latvijas bobsleja komanda jau nākamajā sezonā varētu nokomplektēt četras četrinieku ekipāžas, par Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas (LBSF) plāniem saka LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Iepriekšējā sezonā vairāku Latvijas sportistu traumas lika treneriem mainīt sacensību plānu, pārceļot komandas no Eiropas kausa uz Pasaules kausa sacensībām, un otrādi, lai veselie sportisti varētu gūt sacensību praksi.

Nākamajā sezonā Latvijas komanda plāno startēt ar četrām ekipāžām, no kurām vismaz divas piedalītos Pasaules kausa sacensībās, bet vēl divas pārstāvētu Latviju Eiropas kausa izcīņā.

"Jau šobrīd mūsu komandas stūmēji ir vieni no labākajiem pasaulē, bet viņu nav tik daudz, lai mēs spētu operatīvi rīkoties, ja nepieciešamas kādas izmaiņas sezonas gaitā. Tāpēc svarīgi ir nodrošināt pilnas četras ekipāžas, kuras gūst sacensību praksi un jebkurā laikā var piedalīties visu mērogu sacensībās," nākamās sezonas mērķus pamato Ekmanis.

"Jauno stūmēju atlasē mēs ceram sagaidīt spēcīgus vīriešus un sievietes no visas Latvijas, kuri grib savu nākotni saistīt ar šo sporta veidu un cīnīties par medaļām 2026.gada olimpiskajās spēlēs," pauž Ekmanis.

Jauno sportistu atlase notiks sestdien, 23.aprīlī, plkst.12, Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā.

Uz bobslejistu atlasi tiek aicināti spēcīgi, ātri un motivēti jaunieši vecumā no 16 līdz 26 gadiem, augumā no 1,75 metru garuma un garāki.

Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana.

Tāpat tiek meklēti arī jauni talanti skeletonā. Īpaši tiks gaidīti jaunieši un jaunietes, kas sasnieguši 14 gadu vecumu, ziņo LBSF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi