Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Fogelis FIL kongresā ievēlēts par jauno organizācijas prezidentu

Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresā, kurš notika tiešsaistes formātā, par FIL prezidentu piektdien, esot vienīgajam amata kandidātam, vienbalsīgi tika ievēlēts Latvijas pārstāvis Einars Fogelis, bet FIL jubilejas 70.kongress 2022.gadā notiks Latvijā.

Par Fogeli kā FIL prezidentu nobalsoja visi 30 balsojušie, vienam biļetenam netiekot nosūtītam.

Parasti prezidenta vēlēšanas notika klātienē ar biļetenu palīdzību, bet šoreiz tās notika tiešsaistē, taču arī aizklāti.

Pēc prezidenta kandidāta iepazīstināšanas ar sevi jautājumi Fogelim netika uzdoti.

Līdzšinējais prezidents vācietis Jozefs Fendts februārī paziņoja, ka kongresā pametīs organizācijas prezidenta amatu. Kongresam bija jānotiek jūnijā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika pārcelts uz rudeni.

73 gadus vecais vācietis amatu pametis pēc vairāk nekā 26 gadu darba. Viņš savu lēmumu pamatoja ar to, ka vēlas vairāk laika veltīt privātajai dzīvei.

Fendts 1994.gada 8.februārī pēc Berta Izatiča nāves tika apstiprināts par FIL pagaidu prezidentu, bet tā paša gada 25.jūnijā viņš FIL kongresā tika oficiāli ievēlēts amatā. Kā vērtē pati FIL, 1976.gada olimpiskā vicečempiona vieniniekos Fendta vadībā FIL kļuva par mūsdienīgu federāciju. Viņš izveidoja FIL biroju, sekmēja standartizētu drošu ķiveru ieviešanu un atbalstīja mazāko valstu asociācijas.

Kongresā Fendts atminējās savu karjeru kamaniņu sportā, pateicās par kopdarbu visiem sporta veidā iesaistītajiem un oficiāli atkāpās no amata. Kā savu pēcteci amatā Fendts jau iepriekš bija minējis līdzšinējo FIL ģenerālsekretāru Fogeli.

Lai kļūtu par FIL prezidentu, kandidātam bija jāsaņem vismaz puses biedru atbalsts.

Fogelis ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš kļuvis par kāda olimpiskā sporta veida pasaules federācijas prezidentu.

Fogelis par FIL ģenerālsekretāru strādā kopš 2018.gada vasaras, bet pirms tam kopš 1994.gada viņš bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos. Viņš ir arī Fendta pēctecis Starptautiskās Olimpisko ziemas sporta veidu federāciju asociācijas (AIOWF) revidenta amatā.

Tāpat Fogelis ir Latvijas Sporta Federāciju padomes (LSFP) prezidents un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs.

Par jauno ģenerālsekretāru ar 26 balsīm par un vienu balsi pret tika ievēlēts ASV pārstāvis Dvaits Bells, kurš iepriekš bija FIL valdes loceklis, bet savulaik vadīja ASV kamaniņu sporta federāciju 35 gadu garumā.

Vēlēšanās par valdes locekļa amatu 16 balsis tika nodotas par rumāni Sorinu Butu, ievēlot viņu amatā, kamēr 12 balsis nopelnīja Kanādas pārstāvis Stīvens Heriss.

Savukārt par FIL 70.kongresa norises vietu 2022.gadā kongress kā vienīgo kandidāti vienbalsīgi izvēlējās Latviju.

Latvijā FIL kongress jau ir noticis, 2012.gadā uzņemot organizācijas jubilejas 60.kongresu.

FIL 68.kongresā tika pieņemts arī jaunais FIL stratēģiskais plāns, kas ietver FIL darbu līdz 2026.gada olimpisko spēļu gadam.

"Pašreizējā situācija liek mums pārkārtot prioritātes un virzīties uz galveno mērķi - spēcīgu sporta veidu un spēcīgu federāciju olimpiskajā kustībā. Kopš iepriekšējā kongresa Ļubļanā mēs visi kopā esam veltījuši lielu uzmanību un ieguldījuši lielu darbu FIL stratēģiskā plāna izstrādei. Esmu ļoti pateicīgs daudziem kolēģiem no FIL aprindām par viņu nesavtīgo darbu un laiku, ko viņi ir ieguldījuši šī jaunā stratēģiskā plāna izstrādē," sacīja Fogelis.

Stratēģiskais plāns pēdējā pusotra gada laikā ir izstrādāts FIL ģenerālsekretāra Fogeļa vadībā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi