Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Frīdrihs triumfē arī EČ bobslejā četriniekiem; Ķibermaņa prombūtnē pie medaļām tiek austrieši un krievi

Vācijas bobsleja pilota Frančesko Frīdriha vadītā četrinieku ekipāža svētdien Vinterbergas trasē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās un Eiropas čempionātā, kurā šajā nedēļas nogalē nepiedalījās Latvijas bobslejisti.

Frīdrihs, kurš startēja kopā ar stūmējiem Torstenu Margisu, Kandiju Baueru un Aleksandru Šilleru, bija pārliecinoši labākais abos braucienos, neatstādams sāncenšiem nekādas cerības.

Sudraba medaļu izcīnīja austriešu pilots Benjamins Maiers, kurš divu braucienu summā bija 0,76 lēnāks, bet trešais ar 0,95 sekunžu deficītu bija krievs Rostislavs Gaitjukevičs.

Tālāk sekoja divas Vācijas ekipāžas ar pilotiem Johannesu Lohneru un Kristofu Haferu, bet pirmo sešinieku noslēdza krieva Alekseja Stuļņeva vadītais četrinieks. Eiropas čempionātā piedalījās tikai 13 ekipāžas.

Šīs bija sezonas pirmās četrinieku sacensības, līdz ar to kopvērtējumā piloti ieņem atbilstošas pozīcijas svētdien izcīnītajām.

Sestdien Frīdrihs/Margiss triumfēja divnieku sacensībās.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja izlase dažu inficēšanās gadījumu ar Covid-19 dēļ uz PK izcīņas posmu Vinterbergā nedevās. Komanda plāno atgriezties sacensību apritē šī gada trešajā PK posmā - Kēnigszē trasē Vācijā, kur sacensības notiks 23.un 24.janvārī.

Latvija un Vācija ir bijušas vienīgās valstis šīs sezonas Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi