Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gandarījums par paveikto

Eiduka atkārto pirms gada sasniegto augstvērtīgāko rezultātu

Jo grūtāk, jo labāk. Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Tour de Ski seriāla pēdējā – 7. posmā – 10 kilometru distancē brīvajā stilā ar stāvu kāpumu beigu daļā finišēja 5. vietā. Arī pagājušajā gadā vienā no Tour de Ski posmiem Patrīcija ieņēma piekto pozīciju, kas ir visu augstvērtīgākais sasniegums Latvijas distanču slēpošanas vēsturē. Kopvērtējumā Eiduakai – 8. vieta.

Nedēļas nogalē bija divas sacensības ar kopējo startu – sestdien klasikā un svētdien brīvajā stilā augšup pa kalnu slēpošanas trasi. Patrīcijai parocīgāks ir brīvais stils. Sestdien viņa finišēja 14. pozīcijā, savukārt svētdien izcilu sniegumu parādīja distances beigu daļā, apsteidzot vairākas spēcīgas konkurentes. Pēc noslēpotiem 2,3 kilometriem Eiduka bija 21., pēc 6,8 km – 18., pēc 7,5 km – 15., pēc 9,2 km – 8. un finišā 5. vietā. Pēdējie 800 metri bija apbrīnas vērti. 9,2 kilometru kontrolatzīmē Patrīcija no kopvērtējuma uzvarētājas amerikānietes Džesijas Diginsas atpalika nepilnas 18 sekundes, tomēr pēdējos 800 metros spēja šo atstarpi sadeldēt un vēl apsteigt Diginsu par 7,5 sekundēm.

"Kalna vidū, kad satiku savu fanu klubu, bija tādas ovācijas, ka tas mani dzina uz priekšu," pēc finiša sarunā ar Sporta studiju Eiduka izcēla "sestā spēlētāja" lomu vēsturiskā panākumā atkārtošanā. Taktiku gan neesot izdevies īstenot, kā bijis cerēts. Ielejā pirms smagā kāpiena kalnā Latvijas slēpotāja nav bijusi labā pozīcijā, lai gan centusies apsteigt pēc iespējas vairāk konkurenšu.

Līdzīgi kā pirms tūres iepriekšējiem, arī pirms kalnā kāpšanas sportiste nav bijusi optimistiski noskaņota. "Nebija pārliecības par saviem spēkiem un par to, uz ko esmu spējīga, jo sezonas sākums bija pilns ar problēmām un nezināju, kā būsim tikuši cauri tam visam. Šobrīd ir izdarīts tik daudz, ka, domāju, neviens to negaidīja. Esmu ļoti gandarīta par tūres rezultātiem." Eiduka 2023. gada Tour de Ski kopvērtējumā ieņēma 14. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi