Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Kamaniņu braucējam Rozītim piektā vieta Nāciju kausa sacensībās

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis ceturtdien ASV trasē Pārksitijā izcīnīja piekto vietu Nāciju kausa izcīņā.

Vīriešu konkurencē labāko laiku uzrādīja Itālijas pārstāvis Kevins Fišnalers, kurš finišu sasniedza pēc 46,203 sekundēm, bet Rozītis viņam piekāpās par 0,275 sekundes, lai gan starts viņam bija neveiksmīgs - tajā uzrādīts vien 24.labākais rezultāts.

"Brauciens bija pieņemams līdz 14.virāžai, kur izbraucu par vēlu un pārāk stipri noliku plecu, kā rezultātā divreiz ietriecos bortā. Ar startu nav labi, nav pārliecības. Kopumā viss ir kārtībā. Rīt centīšos parādīt, uz ko esmu spējīgs," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Rozīša teikto.

Tikmēr dāmu konkurencē uzvaru guva amerikāniete Reičela Mišela Žermēna, finišu sasniegdama pēc 45,102 sekundēm, bet latviete Ulla Zirne, atpalikdama par 0,390 sekundēm, bija septītajā vietā.

Līdz ar to to gan Rozītis, gan Zirne kvalificējās nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa ceturtā posma pamatsacensībām.

Kā jau visos iepriekšējos Pasaules kausa posmos, dalība pamatsacensībās ir garantēta Ināram Kivleniekam un Elīzai Caucei, kā arī divnieku ekipāžai Andrim un Jurim Šiciem.

Piektdien šī Pasaules kausa posma ietvaros startēs divnieki un vīrieši, kamēr sestdien norisināsies sieviešu sacensībās un Sprinta kausa izcīņa.

Pirms nedēļas Kanādas trasē Vistlerā notikušajā Pasaules kausa ceturtajā posmā spēcīga sniega izraisītu transportēšanas problēmu dēļ tika aizvadīts tikai pa vienam braucienam, kamēr stafetes sacensības tika atceltas vispār.

Jau iepriekš bija zināms, ka uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, kā arī divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, bet pēdējie divi sportisti - Zirne un Kivlenieks - tika noskaidroti vairākos kontroltreniņos.

Pēc posma Pārksitijā atlikušie pieci Pasaules kausa etapi risināsies Jaunajā gadā.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā, kur notiks arī pasaules junioru čempionāts bobslejā un skeletonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi