Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Kamaniņu sporta federācija cer nākamajā sezonā Siguldā organizēt Eiropas čempionātu

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) cer nākamajā sezonā Siguldā paralēli Pasaules kausa posmam organizēt arī Eiropas čempionātu, atklāja LKSF prezidents Strenga. Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies Pasaules kausa sestais posms.

Ceram nākamgad Siguldā paralēli Pasaules kausa posma organizēt arī Eiropas čempionātu. Šis gads būs ļoti īpašs, jo apvienos visas septiņas disciplīnas. Sacensībām pieteikušās 23 nācijas. Lielu atbalstu šogad sniegusi valsts, jo izmaksas ir ļoti lielas un ar katru gadu palielinās. Ļoti atbalsta arī Siguldas pilsētas dome, kā arī "Inchape" un "Lattelecom". Esam ļoti gandarīti ar sadarbību ar kanālu "Best4Sport TV"," ceturtdien notikušajā preses konferencē stāstīja Strenga.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis atzīmēja, ka komandas mērķi šajā posmā ir paši augstākie - cīnīties par medaļām.

"Citas komandas arī brauc ne tikai, lai atpūstos. Tas uzliek lielāku spiedienu, jo mājās gribas nostartēt vislabāk. Gribam parādīt labāko sniegumu mājās, lai uz pasaules čempionātu aizbrauktu ar pārliecību un labām sajūtām. Tas ir tas, kas šobrīd ir vajadzīgs treneriem un sportistiem," teica Dumpis.

Pasaules kausa posms Siguldā ar Nāciju kausa izcīņu startēs jau piektdien, kamēr sestdien norisināsies sacensības divniekiem un dāmām. Savukārt svētdien tiks aizvadītas sacīkstes kungiem, Sprinta kausā un stafetē.

"Uzdevums ir visiem sportistiem iekļūt pamatsacensībās. Tālāk jau jāstrādā uz to, lai katrs veiktu savu labāko braucienu.

Galvenais, lai nedēļas nogalē nebūti lieli mīnusi - zemāk par -6 grādiem," minēja Dumpis, kura vadītās komandas viens no klupšanas akmeņiem šosezon ir kamanu slieču sagatavotība aukstos laikapstākļos.

Tāpat arī kamaniņu divnieka braucēji Juris un Andris Šici izcēla, ka mērķi ir paši augstākie.

"Kamēr neesi uzvarējis, nevar apstāties. Sigulda ir mīļa trase, taču vienmēr izspēlē kādu joku, ko negaidām. Pēc šodienas treniņiem kamana tika izjauktas līdz pēdējam, jo pašlaik nav laiki, kādus gribētu. Nezinām, kur pazudis ātrums. Kamanu nedaudz ielauzām, pārtaisījām, taču pagaidām ātrums ir zudis. Vēl līdz sacensību sākumam ir laiks. Izdarīsim visu, kas ir mūsu spēkos. Līdz pasaules čempionātam galvenais ir atrast to, kas nogājis greizi. Siguldas trases kvalitāte šobrīd ir ļoti laba," skaidroja Juris Šics.

Tāpat Juris Šics neslēpa, ka otrs Latvijas kamaniņu divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš šosezon ir stipri priekšā savā sniegumā, lai gan kopvērtējumā labāki rezultāti ir brāļiem.

"Šo sezonu esam uzsākuši ar domu par lielāku akcentu uz olimpisko spēļu trasi. Uztaisījām jaunu tehniku, bet iepriekšējo kamanu izmantojām kā modeli. Tomēr par šosezon Pasaules kausa posmos esam gandarīti, jo izdevies iebraukt medaļās. Kopvērtējumā neesam arī pārāk tālu no labākā trijnieka. Pagaidām sezona ir bijusi diezgan labi, lai gan gājis kā pa kalniem un lejām," secināja Juris Šics.

Tāpat arī kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks izcēla, ka trase ir ļoti labā līmenī.

"Treniņos braucam tuvu trases rekordam. Mačos jānobrauc divi labi braucieni un rezultāts būs vēlamais. Esmu uzbūvējis pilnīgi jaunu tehniku, ar kuru nekad iepriekš nebiju braucis. Patīk šosezon uzrādītās tendences, tomēr ne visās trasēs izdevies tikt galā ar kamanu. Zinu, kas kamanai ir jāuzlabo, lai ietu labāk. Tomēr pirms Siguldas posma neko neesmu mainījis, jo pagaidām ir ļoti labi. Pats sezonas sākums nebija apmierinošs ar sasniegtajām vietām, bet rezultāti bija ļoti blīvi. Labi nobraucot trasi, jebkurš var būt trijniekā. Siguldas trase ir ļoti ātra, bet tā nav tik vienkārša kā bija pērn. Ir šādi tādi knifiņi," stāstīja Kivlenieks.

Šis Pasaules kausa posms būs unikāls, jo tā dalībnieki sadalīs maksimāli iespējamos septiņus medaļu komplektus. Sākotnēji šī etapa kalendārā stafetes nebija, tomēr tā kā sezonas trešajā posmā Vistlerā stafeti nebija iespējams aizvadīt, tā pārcelta uz Siguldu.

Sagaidāms, ka šajā posmā piedalīsies 146 dalībnieki no 23 pasaules valstīm.

Sacensībās piedalīsies atlēti no Austrālijas, Austrijas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Gruzijas, Itālijas, Kazahstānas, Dienvidkorejas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Slovākijas, Šveices, Zviedrijas, Taivānas, Ukrainas un ASV.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā Pasaules kausa piektā posma ietvaros notika arī Eiropas čempionāts, kurā Latvija tika pie bronzas medaļas stafetē, ceturto gadu pēc kārtas kāpjot uz Vecā kontinenta meistarsacīkšu goda pjedestāla.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi