Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ķibermaņa četrinieks kļūst par pasaules vicečempioniem

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža (stūmēji Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga) sestdien Vistleras trasē Kanādā četru braucienu summā ieņēma otro vietu pasaules čempionātā, par 0.29 sekundēm piekāpjoties vācietim Frančesko Frīdriham.

Trešajā braucienā Ķibermaņa ekipāža palaida garām ar lielisku tehniku startējušo vācieti Frančesko Frīdrihu, kurš pirms izšķirošā mēģinājuma ieguva sekundes desmitdaļas pārsvaru, bet trešo vietu, par spīti rupjai kļūdai, saglabāja mājinieks Džastins Kripss (+0.25).

Izšķirošajā braucienā Frīdrihs pārsvaru ne tikai nosargāja, bet teju trīskāršoja, tiekot pie devītās zelta medaļas pasaules čempionātos, kamēr Ķibermanis droši nosargāja sudrabu - lielākais panākums viņa karjerā, turklāt komandai ātrākie starta laiki visos braucienos. Bronza tika Kripsam (+0.45), kurš apsteidza krievu Maksimu Andrianovu, šveicieti Mihaēlu Fogtu un austrieti Benjaminu Maieru.

Pamatīgu fiasko piedzīvoja abas pārējās Vācijas ekipāžas ar pilotiem Niko Valteru un Johanesu Lohneru, paliekot vien astotajā un devītajā vietā, vairāk nekā pusotru sekundi aiz sava tautieša Frīdriha.

 

Sākot otro sacensību dienu, Ķibermaņa komandai trešais brauciens bija jāsāk ar pirmo starta numuru. Sacensību sākums aizkavējās, jo iepriekšējie divi "trases iebraucēji" kļūdījās un piedzīvoja kritienu, kādēļ nācās atlikt startu par dažām minūtēm, ziņo bobslejs.lv

"Iespējams, tas patraucēja. Mūsējie jau bija izgājuši startā, bet nācās gaidīt signālu, kad varēs braukt," intervijā LTV7 atzina Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis. "Sacensībās svarīgi ir saprast ritmu, bet, ja esi pirmais, kas brauc, tad tu esi ritms, un šāda aizkavēšanās var nedaudz izsist no sliedēm," teica Prūsis.

Novērtējot visu četru braucienu sniegumu, treneris Prūsis bija ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu: "Šī tiešām ir smaga trase: gan fiziski, gan psiholoģiski. Labi, ka šādi viss beidzās."

Pasaules vicečempionu komanda Latvijā atgriezīsies otrdien vēlu vakarā.

Ķibermanis kopā ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem bija pirmajā vietā - viņi par 0,04 sekundēm apsteidza Frīdriha četrinieku. Tikmēr trešais, atpalikdams no latviešiem 0,11 sekundes, bija Kripss. Savukārt aiz pirmā trijnieka atradās austrietis Benjamins Maiers. 

Piektdien pirmajā braucienā Ķibermanis ar saviem stūmējiem uzrādīja jaunu trases rekordu, iepriekšējo pārspējot par iespaidīgu pussekundi, kamēr otrajā izdevās labot trases rekordu.

Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš četriniekos nestartēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien sesto reizi karjerā par pasaules čempionu skeletonā kļuva latvietis Martins Dukurs.

Pirms nedēļas pasaules čempionātā tika aizvadītas bobsleja divnieku sacensības, kur uzvaru guva šosezon dominējošais Frīdrihs, kamēr Ķibermanis ar stūmēju Mikni bija sestie, bet Bērziņš ar Dāvi Spriņģi bija 21.pozīcijā.

Četriniekos šosezon arī Pasaules kausu guva Frīdrihs, kamēr Ķibermanis ierindojās otrajā vietā, no astoņām sacensībām piecas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Tiesa, pie uzvaras tikt tā arī neizdevās, bet bija četras otrās vietas un viena trešā. Pasaules čempionātos Ķibermanim četrinieku ekipāžu sacensībās augstākā vieta līdz šim bijusi desmitā 2016. un 2017.gadā, turklāt šo pašu pozīciju viņš izcīnīja arī pērn Phjončhanas Olimpiādē.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notika 2017.gadā, bet bobslejisti pie godalgām netika, taču pie zelta skeletonā tika Martins Dukurs.

Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Latvijas sportisti kopumā tikuši pie 12 medaļām - seši zelti, trīs sudrabi un trīs bronzas. Bobslejā četriniekos latvieši zeltu izcīnīja 2016.gadā Īglsā, kad uzvaru ar pilotu Melbārdi guva arī stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Tā ir līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas bobslejisti planētas meistarsacīkstēs izcīnījuši zeltu. Nu tam pievienots Ķibermaņa četrinieka sudrabs.

pievienota 4.-7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi