Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķibermanis ieņem 11.vietu PK četrinieku sacensībās

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža svētdien Austrijā Īglsas trasē ieņēma 11.vietu Pasaules kausa piektā posma sacensībās, kamēr Ralfs Bērziņš bija 20.pozīcijā.

Ķibermaņa ekipāžu stūma Arvis Vilkaste, Lauris Kaufmanis un Matīs Miknis, bet Bērziņam palīdzēja Edgars Pirogs, Edgars Nemme un Dāvis Spriņģis. Ķibermanis iepriekšējā nedēļa Pasaules kausa posmā sastiepa kājas muskuli, kā dēļ šīs nedēļas sacensībās viņš jau startā sēdēja kamanās. 

Uzvaru posmā svinēja vācieša Frančesko Frīdriha pilotētais četrinieks, bet otro vietu izcīnīja viņa tautietis Johanness Lohners, kurš divu braucienu summā atpalika 0,33 sekundes. Vāciešu pjedestālu izjauca amerikānis Hanters Čērčs, kurš bija 0,42 sekundes lēnāks.

Septiņas sekundes simtdaļa aiz pirmā trijnieka bija vācietis Niko Valters, piekto vietu ieņēma kanādietis Džastins Kripss, bet pirmo sešinieku noslēdza krievs Aleksejs Stuļņevs.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Frīdrihs, kurš trasi veica 50,92 sekundēs. Tikai sešas sekundes simtdaļas viņam zaudēja tautietis Lohners, bet pirmo trijnieku ar 0,19 sekunžu deficītu noslēdza Čērčs. Ķibermanis Frīdriham zaudēja 0,49 sekundes un bija desmitais, bet Bērziņš atpalika 0,77 sekundes, kas deva 18.pozīciju.

Frīdrihs uzvarēja arī otrajā braucienā, lai gan bija četras sekundes simtdaļas lēnāks kā pirmajā. Čērčs viņam zaudēja 0,23 sekundes, bet Lohners atpalika 0,27 sekundes. Ķibermanis atpalika 0,57 sekundes un uzrādīja 11.rezultātu, bet Bērziņš ar 0,88 sekunžu deficītu bija pēdējais starp 20 otrajā braucienā startējušajām ekipāžām. 

Sacensībās piedalījās 24 ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 1277 punktiem ir Frīdrihs, 1239 punkti ir Lohneram, bet pirmo trijnieku ar 1178 punktiem noslēdz Kripss, bet trešais ar 1122 punktiem ir Ķibermanis. Bērziņš ar 358 punktiem atrodams 17.vietā.

Abu disciplīnu summā vadībā ar 2162 punktiem ir Frīdrihs, otrais ar 1850 punktiem ir Kripss, bet Ķibermanis ar 1766 punktiem ieņem trešo vietu. Bērziņš iekrājis 800 punktus un ir 16.pozīcijā.

Trases starta rekords četrinieku sacensībās pieder Oskara Melbārža ekipāžai, kura ar Daumantu Dreiškenu, Vilkasti un Dambi, pirms septiņiem gadiem sasniedza laiku - 4,93 sekundes. Trases rekords pieder Frančesko Frīdriham, viņa ekipāžai pērn janvārī finišējot ar laiku 50,42 sekundes.

Sezonas pirmajā posmā Leikplesidā Ķibermanis izcīnīja otro un ceturto vietu, turpinājumā Vinterbergā iegūta trešā un piektā pozīcija, bet Laplaņā izdevās kaklā kārt vēl vienu bronzu. 

Bērziņš Leikplesidā nepiedalījās četrinieku sacensībās, Vinterbergā viņš finišēja 19. un 16.vietā, savukārt Laplaņā viņam izdevās uzrādīt līdz šim labāko rezultātu - 13.pozīcija.

Jau ziņots, ka Bērziņš/Spriņģis sestdien Austrijā izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa piektajā posmā, kamēr savainotā Oskara Ķibermaņa ekipāža pirmajā braucienā sasniedza 24.ātrāko laiku, nekvalificējoties otrajiem braucieniem.

Siguldā šajā nedēļas nogalē notiek Eiropas kausa sacensības, kurās startēs Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa apritē.

Pēc sacensībām Īglsā sezona turpināsies Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

pievienots kopvērtējums

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi