Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Krievijas biatlonists Ustjugovs dopinga dēļ zaudējis olimpisko zeltu

Krievijas biatlonists Jevgēņijs Ustjugovs dopinga noteikumu pārkāpumu dēļ zaudējis 2014.gada Soču olimpisko zelta medaļu, kā arī uz laiku izslēgts no Starptautiskās Biatlona savienības (IBU).

34 gadus vecais Ustjugovs 2010.gadā Vankūverā izcīnīja zeltu 15 kilometru masu startā, bet četru gadus vēlāk viņš kopā ar Krievijas izlasi triumfēja stafetē.

Pēc Soču Olimpiādes dopinga provju atkārtotas analizēšanas noskaidrojies, ka sportista ķermenī atradušies steroīdi, kā rezultātā viņam atņemta 2014.gada zelta godalga un anulēti visi 2013./14.gada sezonas rezultāti.

Tāpat 2013./14.gada sezonas rezultāti anulēti arī Svetlanai Sļepcovai, kura gan šajā laika posmā pie godalgotām vietām netika.

Sļepcova par olimpisko čempioni kļuva 2010.gadā stafetes sacensībās.

Izmeklēšana šajā lietā ir saistīta ar sabiedrībā labi zināmo Krievijas dopinga skandālu.

Iepriekš apsūdzības par dopinga lietošanu tika vērstas arī pret Ustjugova komandas biedriem Aleksandru Čerņiševu un Aleksandru Pečeņkinu, tomēr pret viņiem nekādas sankcijas vēl nav pieņemtas.

Krievijas Biatlona savienības vadītājs atklāja, ka abi sodu saņēmušie sportisti pārstrīdēs šo lēmumu.

Līdz ar Ustjugova medaļas anulēšanu Krievija Soču Olimpiādes medaļu ieskaitē noslīdējusi uz trešo vietu, lai arī sākotnēji bija līdere. Pirmās divas pozīcijas ieņem Norvēģija un Kanāda.

Jau ziņots, ka pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm pasaules sporta sabiedrību satricināja skaļš Krievijas dopinga skandāls, jo Krievija tika vainota valsts iestāžu atbalstītas dopinga programmas izveidē. Vairākiem Krievijas sportistiem tika atņemtas Sočos izcīnītās medaļas, savukārt Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs Krievija startēja zem neitrāla karoga kā "Olimpisko atlētu no Krievijas" komanda.

Zem neitrāla karoga Krievijas sportistiem nāksies startēt arī Tokijas olimpiskajās spēlēs. Šādu iespēju iegūs vien tie, kuri spēs pierādīt savu nevainību dopinga lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi