Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievu slēpotājiem dubultuzvara saīsinātajā 30 km distancē, latvieši piektajā un sestajā desmitā

Pekinas ziemas olimpisko spēļu distanču slēpošanā ar masu startu Raimo Vīgants sestdien finišēja 44.vietā, Roberts Slotiņš ierindojās 54.pozīcijā, bet dubultuzvaru izcīnīja Krievijas olimpiskās komitejas (ROC) sportisti.

Sacensības ar kopēju startu brīvajā stilā bija paredzētas 50 kilometru distancē, tomēr slikto laikapstākļu dēļ tā saīsināta līdz 30 kilometriem.

Kā pirmais saīsinātajā distancē pēc vienas stundas 11 minūtēm un 32,7 sekundēm finišēja ROC distanču slēpotājs Aleksandrs Boļšunovs, kuram Pekinas olimpiskajās spēlēs jau bija divas zelta medaļas, ka arī pa vienai sudraba un bronzas godalgai.

5,5 sekundes vēlāk finišēja cits ROC sportists Ivans Jakimuškins, kurš Pekinas olimpiskajās spēlēs startējis vēl tikai 15 kilometru klasiskajā slēpojumā, kur ieņēma 13.vietu.

Trešajā vietā, no līdera atpaliekot septiņas sekundes, ierindojās norvēģis Sīmens Hegstads Krīgers, kuram Pekinas olimpiskajās spēlēs šis ir vienīgais starts. Pirms četriem gadiem Phjončhanā viņš izcīnīja zelta medaļu 30 kilometru skiatlona distancē un 4x10 kilometru stafetē vīriešiem, kā arī sudrabu 15 kilometru brīvā stila slēpojumā.

Pirmajā sešiniekā ir tikai ROC un Norvēģijas distanču slēpotāji.

Ceturtais ir ROC komandas pārstāvis Artjoms Malcevs (+10,7 sekundes), aiz sevis atstājot norvēģi Sjurs Rēti (+15,8) un krievu Denisu Spicovu (+26,2).

Latvijas distanču slēpotājs Vīgants, kuram piešķirts 41.numurs, finišēja 44.vietā, līderim atpaliekot septiņas minūtes un 22,5 sekundes.

Savukārt biatlonists Slotiņš, kurš startēja ar 54.numuru 61 slēpotāja konkurencē ierindojās 54.vietā. Viņš līderim zaudēja 13 minūtes un 13,7 sekundes.

Sacensībām bija pieteiks 61 slēpotājs, tomēr Mihals Novāks no Čehijas nestartēja, bet norvēģis Juhaness Klēbo, kurš Pekinā izcīnījis divas zelta un pa vienai sudraba un bronzas medaļai, izstājās pirms 20 kilometru atzīmes. 

Vīgants Pekinā secīgi ir finišējis 51.vietā 30 kilometru skiatlonā, 20.vietā sprintā un 62.vietā 15 kilometros klasiskajā stilā.

Slotiņš Pekinā 15 kilometros ieņēma 74.vietu, sprintā - 70.pozīciju un komandu sprintā klasikā kopā ar Raimo Vīgantu - 21.pozīciju.°

Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 50 kilometru distancē klasiskajā stilā ar kopējo startu triumfēja Somijas sportists Īvo Niskanens, aiz sevis atstājot divus olimpiskos sportistus no Krievijas Boļšunovu un Andreju Larkovu.

Pekinas olimpiskās spēles notiek no 4. līdz 20.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi