Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas kamaniņu braucēji pasaules čempionāta stafetē izcīna bronzu

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Artūrs Dārznieks un Juris un Andris Šici svētdien Kēnigszē trasē Vācijā izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionāta komandu stafetes sacensībās.

Par meistarsacīkšu uzvarētājiem tika kronēti Austrijas sportisti Madeleine Egle, Dāvids Glairšers un Tomass Štoijs/Lorencs Kollers, kuri zeltu izcīnīja pēc 22 gadu pārtraukuma. Austrieši trasi veica divās minūtēs un 43,139 sekundēs.

Ar otro vietu samierinājās Vācija, kas sava posma laikā pakāpeniski izlaida no rokām līderpozīciju un uzvarētājiem zaudēja 0,038 sekundes. Latvieši bija 0,432 sekundes lēnāki par Austrijas četrotni.

Aparjode pēc sava etapa bija otrajā vietā, tā brīža līderei ASV zaudējot 0,167 sekundes. Arī pēc Dārznieka veiktā posma Latvija bija otrā vieta, amerikāņiem savu pārsvaru palielinot līdz 0,198 sekundēm. Taču Šici apliecināja savu līderu statusu un izvirzīja Latviju līderpozīcijā, ASV kvartetu atstājot 0,193 sekundes aiz muguras.

Vēlāk trasē devās vēl trīs valstu komandas, no kurām aiz Latvijas palika Krievijas Kamaniņu sporta federācijas vienība, tādējādi latvieši izcīnīja bronzu.

Stafetē piedalījās 11 valstu komandas, bet pie ieskaitīta rezultāta tika deviņas.

Komandu stafetē Latvijas izlase šosezon Pasaules kausa sacensībās divreiz kāpusi uz goda pjedestāla. Altenbergā tika izcīnīta bronza, bet Siguldā - sudrabs. Pēc pieciem posmiem Latvija ieņem trešo vietu kopvērtējumā aiz Vācijas un Krievijas.

Altenbergā izlases sastāvā brauca Kristers un Kendija Aparjodi, kā arī brāļi Juris un Andris Šici, bet Siguldā - Elīza Tīruma, Artūrs Dārznieks un Juris un Andris Šici, vienlaicīgi iegūstot sudrabu arī  Eiropas meistarsacīkstēs.

Pirms gada Sočos Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Juris un Andris Šici izcīnīja sudraba medaļu, uzvarot Vācijai.

Latvijas kamaniņu braucēji Kēnigszē izcīnīja trīs medaļu komplektus. Piektdien pasaules čempionātā sprintā Juris un Andris Šici izcīnīja sudrabu divniekos, bet dienu vēlāk viņi ieguva bronzu divu braucienu summā pasaules meistarsacīkšu ietvaros.

Kēnigszē trase iepriekšējo reizi pasaules čempionātu uzņēma 2016.gadā, kad Latvijas komanda ar Šiciem, Tīrumu un Ināru Kivlenieku sastāvā izcīnīja sudrabu komandu stafetē.

Pasaules čempionātam bija pieteikušās 23 valstis - 43 vīrieši, 48 sievietes un 29 divvietīgās ekipāžas.

Pērn Sočos Aparjode izcīnīja ceturto vietu, bet Aparjods ierindojās piektajā pozīcijā. Tāpat Tīruma sprintā izcīnīja bronzu, bet Aparjode noslēdza sešinieku. Jāatzīmē arī Latvijas komandas sniegums komandu stafetē, kur Aparjodi un Šici izcīnīja sudraba godalgas.

Sākotnēji pasaules čempionāts tika plānots Vistleras ledus trasē, Kanādā, taču septembrī FIL valde kopā ar Kanādas Kamaniņu sporta federāciju lēma, ka čempionātu pārcels uz Kēningszē trasi.

Kēningszē ledus trasē pasaules čempionāts kamaniņu sportā tiek organizēts septīto reizi. Iepriekš šeit planētas spēcīgākie kamaniņu sportisti tika noskaidroti 1969., 1970., 1974., 1979., 1999. un 2016.gadā.

Pasaules kausa sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur augstākā ranga sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi