Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kērlingistes PČ mačā spraigā cīņā piekāpjas Ķīnai

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pirmdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar 5-6 piekāpās Ķīnai.

Latvijas kērlingistes čempionātu iesākušas ar četriem zaudējumiem, taču priekšā vēl astoņas spēles.

Latvietes divreiz mačā izvirzījās vadībā, bet pēc sestā enda nonāca iedzinējos ar 3-5. Nākamajos trīs endos Latvija guva vēl divus punktus, atstājot Ķīnu tukšā. Pirms desmitā enda rezultāts bija neizšķirts 5-5, bet noslēgumā ķīnietes pievienoja vēl vienu punktu, tādējādi Latvija cieta zaudējumu ar 5-6. Latviju no uzvaras šķīra vien daži centimetri.

Plkst.20 Latvijai gaidāms duelis ar kērlinga dzimteni Skotiju. Skotija palikusi bez sava skipa Sofijas Džeksones, kura svētdienas spēles otrajā endā pret Ķīnas izlasi pēdējā metiena laikā traumēja roku, kas tobrīd ļāva pretiniecēm nozagt četrus punktus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvija šo turnīru iesāka sestdien, kad cieta zaudējumus pret Vāciju (5-10) un olimpiskajām čempionēm no Zviedrijas (5-8), bet svētdien ar 7-8 piekāpās Kanādai.

Ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs Latvija turnīra tabulā dala pēdējo, 12.vietu, kamēr līdere ar četrām uzvarām ir Ķīna.

Turpinājumā otrdien būs mači ar Dāniju un Šveici, trešdien pretī stāsies ASV, ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Latvija ar Ķīnu iepriekšējo reizi tikās 2018.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur pretinieču pārākums tika atzīts ar rezultātu 5-11. Ķīnietes pēc tam aizkļuva līdz Olimpiādei, kur izcīnīja piekto vietu.

Ķīnietes 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas, savukārt pasaules čempionātos viņas no 2008. līdz 2011.gadam savā rīcībā ieguva visu medaļu komplektu.

Savukārt ar skotietēm latvietes tikās pērn Eiropas čempionātā, kur pretinieces tika pārspētas ar 9-7. Skotija pasaules čempionātos izcīnījusi divas zelta, četras sudraba un sešas bronzas medaļas.

Skotietes veido arī Lielbritānijas izlases kodolu, olimpiskajās spēlēs izcīnot vienu zelta un vienu bronzas godalgu.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6.vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pilda Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014.gadā, visas trīs reizes ieņemot 12.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi