Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas sieviešu izlase EČ kērlingā B divīzijā izcīna sudrabu; vīriešu izlase ceturtā

Latvijas sieviešu izlase sestdien Norvēģijā Eiropas kērlinga čempionāta (EČ) B divīzijā izcīnīja sudrabu, bet vīriešu valstsvienība ierindojās ceturtajā vietā, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Sieviešu izlasei pašās spēles beigās neizdevās noturēt minimālo pārsvaru, zaudējot Norvēģijai ar 7:10.

Latvijas sieviešu izlase, kas pēc pamatturnīra ierindojās ceturtajā vietā, cīņā par zeltu tikās ar mājinieci Norvēģiju, kas pusfinālā ar 10:4 pārspēja Angliju.

Spēles pirmos divus punktus otrajā endā guva norvēģietes. Līdz pat lielajam pārtraukumam komandas apmainās divu punktu guvumos, un uz tablo joprojām bija neizšķirts - 4:4.

Pēc pārtraukuma Latvija pamanījās "nozagt" punktu (5:4), bet jau nākamā endā norvēģietes izmantoja pēdējā metiena tiesības, pārņemot vadību ar 6:5.

Pateicoties "nozagtam" punktam devītajā endā, Latvija atkal izvirzījās vadībā (7:6).

Norvēģietes desmitajā endā izmantoja pēdējā metiena tiesības un guva uzvaras punktus (10:7), savās mājās izcīnot B divīzijas zelta medaļas.

Arī Latvijas izlasei iegūtās sudraba medaļas ir sasniegums, jo šogad izlasi pārstāvēja junioru meiteņu komanda no Jelgavas kērlinga kluba ar Evelīnu Baroni skipa pozīcijā.

Spēlē par bronzu Ungārija mača pirmajā pusē spēja iekrāt pārsvaru, "nozogot" trīs punktus un pēc pieciem endiem nonākot vadībā ar 5:1. Šāda rezultāta starpība saglabājās līdz pat desmitajam endam, kad anglietes vairs nespēja atgūt zaudēto (4:8). Līdz ar to Ungārijas izlase izcīnīja bronzas godalgas.

Latvijas vīriešu izlase cīņā par bronzu tikai ekstra endā piekāpās Spānijai ar 9:12.

Latvijas izlasei pretim viņiem stājās Spānija, kura spraigā pusfināla spēlē bija zaudējusi Turcijai ar 5:7.

Spēli spāņiem izdevās uzsākt ar četriem punktiem otrajā endā. Lai arī Latvijas puiši trešajā endā atguva tikai vienu punktu (1:4), nākamajos divos tika "nozagti" kopumā pieci punkti, nonākot vadībā ar 6:4.

Pēc lielā pārtraukuma Spānija rezultātu izlīdzināja - 6:6, bet pēc "nozagta" punkta septītajā endā izvirzās vadībā ar 7:6.

Saspringta cīņa turpinās līdz pat desmitā enda beigām, kad Latvijas kērlingisti izcīnīja divus punktus un panāca neizšķirtu - 9:9.

Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro ekstra endā. Pateicoties pēdējā akmens tiesībām tajā, spāņi paņēma trīs punktus (12:9) un arī bronzas medaļas. Latvijas vīriešu izlasei šoreiz jāsamierinās ar ceturto vietu.

"Sarūgtinājums ir liels. Bijām tik tuvu medaļām," pēc mača teica izlases skips Mārtiņš Trukšāns. "Mēs esam laba komanda. Jātrenējas vairāk un jācenšas vēlreiz nonākt tur, kur bijām."

Arī fināla cīņa aizritēja spraigi ar kopumā nonullētiem pieciem endiem. Pēc četriem endiem uz tablo bija neizšķirts - 2:2. Nākamais punkts tika gūts tikai astotajā endā, Turcijai nonākot vadībā ar 3:2. Krievija desmitajā endā rezultātu izlīdzināja 3:3, spēli izšķirot ekstra endā. Tajā turki ar pēdējā metiena tiesībām izcīnīja punktu - 4:3 - un sagādāja Krievijas izlasei pirmo zaudējumu čempionātā.

Pateicoties iekļūšanai cīņā par zelta medaļām, Latvijas sieviešu izlase nodrošināja savai valstij vietu Eiropas čempionāta A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt vīriešu izlase arī nākamajā sezonā startēs B divīzijā.

Jau ziņots, ka sieviešu izlase pusfināla spēlē sagrāva Ungāriju ar 10:2, bet vīriešu izlase pusfinālā ar 3:11 piekāpās līdz tam vēl nezaudējušajai Krievijas izlasei.

Pusfināla uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē ne tikai cīnījās par zelta medaļām, bet arī jau nodrošināja savai valstij vietu A divīzijā nākamajā sezonā, kā arī vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas no 17. līdz 22.janvārim notiks Somijas pilsētā Lohjā.

Latvijas sieviešu izlasē Lillehammerē treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes rīcībā ir Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete un Letīcija Ieviņa.

Vīriešu izlases sastāvā ir Mārtiņš Trukšāns (skips), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs un Roberts Reinis Buncis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi