Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Loģistikas jautājums nokaitējis atmosfēru bobsleja saimē

Latvijas un Vācijas komandas joprojām nav saņēmušas inventāru, ar kuru oktobrī piedalījās treniņu sesijā un starptautiskajās sacensībās 2022. gada olimpisko spēļu mājvietā Pekinā.

Tehnika ir nogādāta līdz Eiropai un iestrēgusi Frankfurtes muitā. "Pēc noteikumiem viņiem esot tiesības kamanas un pārējo inventāru uzglabāt 48 stundas," Dienai skaidroja Prūsis. Loģistikas biznesā valdot pamatīgs haoss. "Es biju pamatīgi noskaities, bet pirms pārdesmit minūtēm sazinājos ar Vācijas komandas menedžeri un noskaidroju, ka arī viņi vēl nav dabūjuši kamanas. Ja reiz vācieši nevar atrisināt šo problēmu, situācija patiešām ir nopietna." Latvijas vadošā Oskara Ķibermaņa ekipāža sestdienas pēcpusdienā plāno doties uz Pasaules kausa (PK) 1. posma sacensībām Austrijas trasē Īglsā. "Ja līdz sestdienai kamanas netiks nogādātas līdz Latvijai, viens no variantiem būs tās no transportētājiem pārtvert Polijā vai Lietuvā. Jau pirmdien mums Austrijā ir jānodod Covid tests un jāiet "burbulī". Otrdien sāksies treniņbraucieni."

Tikmēr jau ceturtdien Lillehammerē sākās Eiropas kausa (EK) sezona. Divnieku sacensībās negaidīti uzvarēja Čehijas ekipāža ar pilotu Adamu Dobešu. Nākamās divas vietas uz pjedestāla aizņēma Šveices piloti Sedriks Folladors un Mihaels Kuonens ar saviem līdzbraucējiem. Emīlam Cipulim/Ivo Danam Kleinbergam 4., Dāvim Kaufmanim/Edgaram Nemmem – 6. vieta. "Rezultāti ir labi, jo tehnika nebūt nebija tā labākā. Kaujas slieces un Kaufmaņa kamanas ir konteineros Frankfurtes lidostā. Lielākā problēma ir tā, ka Lillehammerē ir tikai vienas četrinieku kamanas. Ja līdz sestdienai otrs četrinieks netiks nogādāts no Frankfurtes uz Lillehammeri, viena ekipāža būs jāupurē. Tas viss situācijā, kad ir sākusies punktu krāšana olimpiskajā kvalifikācijā," pikts ir Prūsis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi