Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martins Dukurs pēc ilga pārtraukuma netiek pie PČ godalgas

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Altenbergas trasē pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kamēr viņa brālis Tomass ierindojās septītajā pozīcijā.

M.Dukurs par čempionu tika kronēts sešās no pēdējām septiņām meistarsacīkstēm, bet iepriekšējo reizi viņš bez medaļas palika 2009.gada čempionātā.

Par šī gada pasaules čempionu tika kronēts mājinieks Kristofers Groters, kurš trešajā braucienā bija ceturtais ātrākais, bet pēdējā uzrādīja piekto laiku, tomēr nosargāja uzvaru. Četru braucienu summā viņš izcīnīja uzvaru un par nieka divām sekundes simtdaļām apsteidza savu tautieti Akselu Jungku un par piecām simtdaļām citu vācieti Aleksandru Gasneru.

M.Dukurs čempionam zaudēja 0,57 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,52 sekunžu attālumā. Piektais bija vēl viens vācietis Fēlikss Kaizingers, bet pirmo sešinieku noslēdza olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas. T.Dukurs no čempiona atpalika 1,82 sekundes, bet līdz pirmajam sešiniekam bija 0,72 sekundes.

M.Dukurs trešajā braucienā startā bija trešais ātrākais, bet distancē zaudēja trīs pozīcijas un ierindojās sestajā vietā, līderim tobrīd zaudējot 0,73 sekundes. No bronzas medaļas jaunāko Dukuru šķīra 0,53 sekundes.

Tikmēr T.Dukurs trešajā braucienā startā uzrādīja 15.ātrāko starta laiku un finišēja devītajā vietā. Vecākais no Dukuru brāļiem pēc trim braucieniem līderim zaudēja 1,38 sekundes, bet līdz pjedestālam pietrūka 1,18 sekundes.

Noslēdzošajā braucienā ātrākais ar 56,04 sekundēm bija Jungks, kurš gandrīz no trešās vietas pakāpās uz pirmo, tomēr Groters viņam liedza izcīnīt titulu. Ar savu čempionāta labāko braucienu M.Dukurs bija otrais, Jungkam zaudējot tikai divas sekundes simtdaļas, bet sekundes desmitdaļu lēnāks bija Kaizingers. T.Dukurs ar 56,66 sekundēm uzrādīja desmito rezultātu.

Pēc pirmās sacensību dienas visu goda pjedestālu aizņem vācieši - Kristofers Groters, Aleksandrs Gasners un Aksels Jungks, savukārt M.Dukurs bija uzreiz aiz vadošā trijnieka. M.Dukurs līderim zaudēja 0,52 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,17 sekunžu attālumā, kamēr T.Dukurs no Grotera atpalika 1,06 sekundes, bet no pirmā sešinieka viņu šķīra 0,08 sekundes.

Uz starta ceturtdien izgāja 32 sportisti, bet tikai 20 labākajiem šodien bija iespēja startēt pēdējā braucienā. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas skeletoniste Dārta Zunte savā pasaules čempionāta debijā pēc pirmajiem diviem braucieniem ierindojās pēdējās, 28.vietā. Trešais un ceturtais brauciens paredzēts sestdien.

Martins kopš 2007.gada pasaules meistarsacīkstēs startējis 11 reizes. Pēdējo septiņu čempionātu laikā viņš tikai 2013.gadā Šveices trasē Sanktmoricā ir ieņēmis otro vietu, pārējās sešās reizēs triumfējot pasaules čempionātā. Pēdējo panākumu Altenbergas trasē M.Dukurs svinēja 2015./16.gada sezonā, kad Pasaules kausa pirmajā posmā sīvā cīņā vien par 0,03 sekundēm apsteidza savu pēdējo gadu vienu no sīvākajiem konkurentiem Aleksandru Tretjakovu. Nākamajā sezonā viņš Pasaules kausa posmā palika otrais, bet kopš tā laika šajā trasē uz pjedestāla vairs neizdevās uzkāpt.

Tomass piedalījies pasaules meistarsacīkstēs par vienu reizi vairāk, 2015.gadā Vinterbergā izcīnot bronzu, bet pagājušajā sezonā Vistlerā ierindojoties piektajā vietā.

Šosezon Pasaules kausu kopvērtējumā uzvaru devīto reizi karjerā ieguva Martins Dukurs. Viņš sezonas laikā uzvarēja trijās trasēs - Īglsā, Sanktmoricā un Siguldā. Vēl viņa kontā trīs otrās vietas - divas Leikplesidā un viena Laplaņā -, kā arī pa ceturtajai un septītajai pozīcijai attiecīgi Vinterbergā un Kēnigszē. T.Dukurs kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā un tikai Siguldas posmā kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, vēl trīsreiz finišējot pirmajā sešiniekā un Kēngiszē pārspējot brāli.

Siguldā vienlaicīgi notika arī Eiropas čempionāts, kurā dubultuzvaru jau piekto reizi izcīnīja brāļi Dukuri, uzvarot Martinam un otro vietu ieņemot Tomasam. M.Dukuram tā bija 11.zelta medaļa pēc kārtas Eiropas meistarsacīkstēs.

Šajā nedēļas nogalē ar cīņu par pasaules čempionāta medaļām sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas.

Top komentāri

Jezups Laganovskis
J
Nav ko uztraukties. Arī skaistulēm gadās vēdergraizes.
Viss likumsakarīgi
V
Un nav tur vainīgi ne vācieši, ne krievi. Vienkārši Latvijas skeletona nav iekšējās konkurences - jauniem jāskatās no malas, nav sacensību pieredzes un nebūs kamēr Dukurus ar kājām pa priekšu neiznesīs. Kā uz to skatās Federācija?
Apsveicu!
A
Tā turēt! Re, ka intrigas un apmelošana atkožas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi