Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Noliek šauteni maliņā

Baiba Bendika ātrākā kvalifikācijā PČ distanču slēpošanā.

Pienākušas gada nozīmīgākās sacensības. Oberstdorfā sācies pasaules čempionāts (PČ) distanču slēpošanā, kur piedalās arī biatloniste Baiba Bendika, kas no pleciem noņēmusi šauteni un nebaidās izmēģināt spēkus biatlonam radniecīgā sporta veidā. Kopumā Oberstdorfā piedalīsies desmit Latvijas slēpotāju, tostarp izlases līderi Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants.

Eidukai šis būs trešais pieaugušo pasaules čempionāts. Pirms diviem gadiem Zēfeldē viņa slidsoļa sprintā ieņēma 35. vietu. Pēdējās sezonās Patrīcija ir krietni progresējusi Polijas izlases treneres Justīnas Kovalčikas vadībā un Oberstdorfā tieksies pēc augstiem rezultātiem. Taču, ņemot vērā daudzo sacensību skaitu šosezon, ir sakrājies nogurums, ko varēja novērot PČ U-23 grupā pēc 10 kilometru brīvā stila distance pieveikšanas, kur Eiduka pēc finiša sabruka un bija bezsamaņā, bet Kovalčikas vīrs Kacpers Tekelis viņu aiznesa uz viesnīcas istabiņu. Eiduka plāno startēt sprintā, 10 kilometru brīvajā stilā un 15 km skiatlonā.

Spēcīgākajam vīru slēpotājam Raimo Vīgantam 25. februārī ir 22. dzimšanas diena. Viņam šis būs trešais starts PČ. Iepriekšējos labākais rezultāts sasniegts sprintā (69. v.). Tā bija vienīgā distance, kurā Vīgants startēja gan 2017., gan 2019. gada PČ. Šogad Pasaules kausā Davosā sprintā viņš bija 44., bet 15 kilometru brīvā stila distancē – 48. vietā. Labākā vieta Latvijas vīriem PČ distanču slēpošanā ir Oļega Maļuhina 50. rezultāts sprintā, tādējādi, visticamāk, Vīgants šo rekordu Oberstdorfā labos. Nesen aizvadītajā PČ U-23 grupā viņš 15 kilometru brīvā stila slēpojumā ieņēma 17. vietu. Madonietis PČ startēs sprintā, skiatlonā un komandu sprintā, kur startēs kopā ar Induli Bikši. Uz sacensībām atteicās doties Patrīcijas jaunākais brālis Edijs Eiduks, kurš uzskata, ka nav vēl gatavs startēt pieaugušo konkurencē.

PČ distanču slēpošanā norisināsies pusotru nedēļu un beigsies 7. martā. Sacensības sākās trešdien ar kvalifikāciju 10 kilometru brīvajā stilā. Kvalifikācijā distance bija divreiz īsāka – pieci kilometri. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Baiba Bendika. Latviešu sportiste par 24 sekundēm apsteidza tuvāko sāncensi taizemieti Karenu Čanloungu, bet pārējās slēpotājas atpalika vairāk par minūti. Lai kvalificētos pamatsacensībām, bija jāiekļūst labāko desmitniekā. 43 dalībnieču konkurencē, kur bija atrodamas daudzu eksotisko valstu slēpotājas, piemēram, no Libānas, Brazīlijas, Kolumbijas, Mongolijas, Čīles, Meksikas utt., pamatsacensībām kvalificējās Kitija Auziņa un Samanta Krampe, kas finišēja attiecīgi 7. un 9. vietā. No latvietēm nekvalificējās tikai 15 gadu vecā Estere Volfa, kurai 14. rezultāts. Viņai pietrūka 7,6 sekunžu, lai iekļūtu desmitniekā.

Vīriem 15 kilometru brīvā stila pamatsacensības sasniedza Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis. 10 kilometru kvalifikācijā viņi attiecīgi izcīnīja 9. un 10. vietu 86 sportistu konkurencē. Ilvars Bisenieks un Aleksandrs Artūrs Ļūļe ieņēma 24. un 38. vietu.

Oberstdorfā ļoti lielu lomu varētu nospēlēt siltie laikapstākļi. Čempionāta laikā temperatūras stabiņš varētu turēties no +7 līdz +14 grādiem. Šādos apstākļos slēpju apstrādei un izvēlei būs vēl lielāka nozīme, kas dod priekšrocības lielvalstīm.

Distanču slēpošana. Pasaules čempionāts (Oberstdorfa)

25.II 12:30 Sprints sievietēm, 12:30 Sprints vīriešiem

27.II 12:45 2x7,5 km skiatlons sievietēm, 14:30 2x15 km skiatlons vīriešiem

28.II 14:00 Komandu sprints sievietēm, 14:00 Komandu sprints vīriešiem

2.III 14:15 10 km brīvais stils sievietēm

3.III 14:15 15 km brīvais stils vīriešiem

4.III 14:15 4x5 km stafete sievietēm

5.III 14:15 4x10 km stafete vīriešiem

6.III 13:30 30 km klasika sievietēm

7.III 14:00 50 km klasika vīriešiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi