Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā kronēti Aparjods, Cauce un brāļi Šici

Par šī gada Latvijas čempioniem kamaniņu sportā sestdien Siguldā tika kronēti Kristers Aparjods, Elīza Cauce un brāļi Juris un Andris Šici, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Sestdien Siguldā kamaniņu sportisti aizvadīja savas šīs sezonas pēdējās sacensības, kurās pie uzvarām tika Aparjods, Cauce un brāļi Šici.

Vīru sacensībās Aparjods abos braucienos uzrādīja labākos laikus un otrajā piegājienā atkārtoja trases rekordu 47,837 sekundes, ko 2017.gada janvārī uzstādīja krievs Semjons Pavļičenko.

Sudrabu un savu pirmo godalgu pieaugušo konkurencē izcīnīja Gints Bērziņš, kurš šosezon kļuva par trešo Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionu, kā arī junioru pasaules vicečempionu. Bērziņš trasē bija 0,373 sekundes lēnāks nekā Aparjods un viņam arī zelta godalga junioru konkurencē. Bronza Artūram Dārzniekam, kurš divu braucienu summā Bērziņam piekāpās par 0,031 sekundi.

"Pirmajā braucienā kaut kas patraucēja un neizdevās tik labi, kā bija plānots, taču otrajā piegājienā viss sanāca. Trases darbinieki paveica lielisku darbu, jo ātrums renē bija vienreizējs," komentēja Aparjods, kurš neslēpa, ka ar aizvadīto sezonu kopumā ir neapmierināts.

"Sī ir mana labākā sezona pieaugušo konkurencē līdz šim, taču sniegums atsevišķos Pasaules kausa posmos nebija tas labākais. Ir lietas, pie kā piestrādāt. Grūti vainot kaut kādas blakus nianses, pašam kaut kas pietrūkst. Varbūt tā ir pieredze. Starpsezonā turpināsim gatavoties un domāt, kā visu uzlabot." 

Tikmēr divvietīgo ekipāžu konkurencē nepārspēti jau trešo gadu pēc kārtas ir brāļi Šici, kuri uzrādīja labāko laiku pirmajā braucienā, taču otrajā braucienā ātrāki bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem sudrabs.

Bronza Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam. Junioru konkurencē uzvara Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam, sudrabs Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam, bet bronza Krišjānim Brūnam/Vitālijam Jegorovam.

"Abi braucieni bija optimāli, trase ir sagatavota perfekti. Es domāju, ka šī divu braucienu summa ir ātrākā, kāda mums līdz bijusi sacensībās Siguldā," atzina Andris Šics. 

Starptautisko sezonu sportisti noslēdza ar bronzu Pasaules kausa kopvērtējumā, ko iepriekšējo reizi bija izdevies izcīnīt 2014./15.gada sezonā.

"Bija gan kāpumi, gan kritumi, bet esam apmierināti. Reizēm sacensībās izejam uz maksimumu, un tās kļūdas gadās tāpēc, ka gribam paņemt visu labāko, ko var dabūt. Starpsezonā strādāsim pie visa, lai būtu kārtībā gan tehnika, gan fiziskais, gan braukšana, gan arī veiksme. Šosezon vēl arī nekas nav beidzies, ir visādi jauninājumi, kurus testēsim, kamēr vēl būs iespējams braukt."

Visbeidzot dāmu sacensībās nepārspēta abos braucienos bija Cauce, otrās vietas ieguvēju un pagājušā gada čempioni Kendiju Aparjodi apsteidzot par 0,051 sekundi. Bronza Ullai Zirnei, kura bija vairāk nekā divas sekundes desmitdaļas lēnāka.

Uzvara starp juniorēm Sigitai Bērziņai, sudrabs Elīnai Ievai Vītolai, bet bronza Andai Upītei. Vītola bija viena no četrām Latvijas sportistēm, kura šosezon aizvadīja sacensības Pasaules kausa posmos.

"Otrajā braucienā izlaboju iepriekšējā brauciena kļūdas, bet 15.virāžā tāpat kaut kas īsti nesanāca," komentēja Cauce. "Arī sezonas pirmā puse nesanāca un ar to neesmu apmierināta, taču otrā puse lika aizmirst par pirmo. Nezinu, kāpēc tā bija. Ja zinātu, tad pirmā puse nebūtu bijusi tik slikta. Federācija nopirka jaunu slidu, kamana man šobrīd ir ļoti laba. Vairāk jāstrādā ar sevi."

Jauniešu A konkurencē uzvara Kasparam Rinkam, sudrabs Valtam Pavlovam, bronza Robertam Martišam, bet starp jaunietēm A pirmā vieta Viktorijai Ziediņai, otrā vieta Zanei Kalumai, trešā vieta Katrīnai Duganovai.

Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Aleksim Siņiļņikovam/Kārlim Vancānam, bet starp meitenēm labākās Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Starp jauniešiem B labākais Gustavs Krasts, otrais Kārlis Eglis, trešais Svens Tīlāns, bet starp jaunietēm B uzvara Paulai Boķei, sudrabs Agnijai Bogdanovai, bronza Liliānai Kostenkovai.

Jauniešu C konkurencē uzvara Rūdim Kūkojam, sudrabs Robertam Sprukulim, bronza Ģirtam Circenim, bet starp meitenēm labākā Laura Lēgere, otrā Madara Pavlova, trešā Gerda Brakmane.

Pasaules kausa sezona noslēdzās aizvadītajā nedēļas nogalē Kēnigszē, kur brāļiem Šiciem izdevās izcīnīt bronzu, bet komandu stafetē kopā ar Cauci un Aparjodu iegūta ceturtā pozīcija.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi