Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pasaules čempionātā visu goda pjedestālu aizņem krievu daiļslidotājas

Pasaules čempionāta daiļslidošanā sieviešu sacensībās piektdien visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas Daiļslidošanas federācijas (FFKKR) sportistes, zeltu izcīnot 16 gadus vecajai Annai Ščerbakovai.

Pēc trešdien aizvadītās īsās programmas līdere ar 81,00 punktu bija Ščerbakova, otrā ar 79,08 punktiem bija japāniete Rika Kihira, bet trešo vietu ar 78,86 punktiem ieņēma vēl viena FFKKR pārstāve Jeļizaveta Tuktamiševa.

Piektdien izcilu izvēles programmu aizvadīja Aleksandra Trusova, kura ar 152,38 punktiem bija labākā, bet summā ar 217,20 punktiem no 12.pozīcijas pakāpās uz trešo. Tuktamiševa arī izvēles programmā bija trešā, tikdama pie 141,60 punktiem, kas summā deva 220,46 punktus un otro vietu.

Ščerbakova izvēles slidojumā tikai nedaudz piekāpās Trusovai un tika pie 152,17 punktiem. Summā viņai 233,17 punkti un drošā uzvara.

Pērnā gada Eiropas vicečempione Ščerbakova piektdien izcīnīja savu līdz šim lielāko uzvaru karjerā. Viņa par čempioni kronēta divas dienas pirms savas 17 gadu jubilejas.

No pēdējām pieciem čempionātiem trijos uzvarējušas daiļslidotājas, kas nav sasniegušas 17 gadu vecumu. Pirms tam no 18 meistarsacīkstēm tikai vienās zeltu izcīnīja daiļslidotāja, kas jaunāka par 17 gadiem.

Augsto 14.vietu izcīnīja igauniete Eva Lota Kībusa, bet 20.pozīcijā bija Rīgā dzimusī Alina Urušadze, kura pārstāv Gruziju. Abas sportistes diezgan droši izcīnījušas savām valstīm ceļazīmes uz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka īsajā programmā Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska ieņēma 33.vietu un nekvalificējās izvēles programmai, kurā startēja 24 labākās sportistes.

Tikmēr vīriešiem pēc īsās programmas 14.vietu ieņem Deniss Vasiļjevs, kurš sestdien izvēles programmā lūkos uzlabot savu pozīciju. Pēc pasaules čempionāta tiks piešķirtas 24 kvotas dalībai olimpiskajās spēlēs un Vasiļjevs pretendē uz ceļazīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi