Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PČ bobslejā un skeletonā no ASV pārcelts uz Vācijas pilsētu Altenbergu

2021.gada pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks Vācijas pilsētā Altenbergā, otrdien paziņoja Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Jau ziņots, ka augusta beigās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis sarunā ar Latvijas Radio atklāja, ka IBSF izskatot iespēju Latvijai piešķirt tiesības rīkot pasaules čempionātu, kā arī uzņemt papildus Pasaules kausa posmus.

Iespējams, Pasaules kausa sacensības Latvijā būs vērojamas vairāk nekā vienu reizi, taču otrdien noskaidrojās, ka pasaules čempionātu Siguldā nākamgad neredzēt, jo meistarsacīkstes notiks Vācijas pilsētā Altenbergā.

Sākotnēji pasaules čempionāta norise no 5. līdz 14.februārim bija plānota ASV pilsētā Leikplesidā. IBSF gan ziņo, ka Leikplesida pasaules čempionātu varētu uzņemt 2025.gadā.

"Par šo jautājumu ar Izpildkomiteju un Olimpisko Reģionālo attīstības biroju (ORDA) diskutējām pietiekami ilgi. Tāpat diskusijās iesaistījās ASV Bobsleja un skeletona federācija," teikts IBSF paziņojumā. "Lēmums nebija vienkāršs, taču lielākā daļu atlētu bāzējas Eiropā, tāpēc centāmies rīkoties tā, lai karantīnā nāktos pavadīt pēc iespējas mazāk laika."

ORDA kopā ar Ņujorkas štatu jau kopš 2017.gada veic pārbūves darbus pasaules čempionāta norises vietā, kas nākamās lielā sacīkstes, visticamāk, uzņems 2023.gadā, kad plānota Ziemas universiāde.

Zināms, ka Leikplesidas trasē Pasaules kausa sezonai un pasaules čempionātam turpinās gatavoties ASV izlases sportisti.

Tāpat IBSF Izpildkomiteja apstiprināja, ka Ziemeļamerikas posmu galvenie organizatori būs Kanādas Bobsleja un skeletona federācija (BCS), kā arī ASV Bobsleja un skeletona federācija.

IBSF pilnu sezonas kalendāru plāno publicēt šodienas laikā.

Savukārt Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) paziņojusi, ka 5.-7.februārī plānotais pasaules čempionāts Vistlerā pārcelts uz Vācijas pilsētu Kēnigszē, kur meistarsacīkstes plānotas 29.-31.janvārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi