Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PK līderis Bē atzīstas - iedzīšanā piecu patronu vietā izšāvis vien četras

Pasaules kausa biatlonā kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas atzinies, ka aizpagājušajā nedēļā notikušā astotā posma iedzīšanas sacensībās viņš neizšāva vienu patronu, tādējādi ietaupot laiku.

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ar Bē vienojusies, ka viņš zaudēs par ceturto vietu izcīnītos 43 punktus, kā arī norvēģa 7000 eiro prēmija tiks pārdalīta zemākās vietās finišējušajiem biatlonistiem.

Bē labprātīgi informējis IBU, ka pēdējā šaušanā stāvus izšāva tikai četras no piecām patronām, ko var konstatēt arī videoierakstā. Pēc finiša neizšautā patrona tika atrasta viņa šautenes magazīnā, taču notika komunikācijas kļūda tiesnešu starpā, kā rezultātā pārkāpums netika paziņots žūrijai. IBU sola uzlabot tehnisko kontroli, lai šādi incidenti neatkārtotos.

"Nekavējoties ziņoju tiesnešiem un atzinu, ka pārkāpu noteikumus. Gribu uzsvērt, ka, ja pats nebūtu izrādījis iniciatīvu, tad netiktu sodīts. Ceru, ka IBU darīs visu, lai novērstu šādus incidentus nākotnē. Nekad nav patīkami zaudēt Pasaules kausa punktus, bet ceru, ka citi sportisti radīs motivāciju un spēku būt godīgiem kā es, ievērojot godīgas spēles notiekumus. Ceru, ka viņi uzņemsies atbildību par kļūdām, ja tās nepamanīs žūrija," IBU citē Bē teikto.

Atņemtie punkti gan nav iedragājuši Bē pārliecinošo līderpozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā, kur viņam tagad ir 936 punkti, bet tuvākajam sekotājam Aleksandram Loginovam no Krievijas - par 286 punktiem mazāk.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi