Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Rastorgujevs antidopinga pārkāpumu skaidro ar tehnisku kļūdu

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs antidopinga noteikumus pārkāpis tehniskas kļūdas dēļ, paziņojumā skaidro sportists.

Jau ziņots, ka Biatlona integritātes vienība (BIU) piemērojusi pagaidu diskvalifikāciju labākajam Latvijas biatlonistam Rastorgujevam.

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) vēsta, ka Latvijas biatlonists Rastorgujevs ir uz laiku atstādināts no sacensībām iespējamas antidopinga noteikumu pārkāpšanas (ADRV) dēļ, kas izpaudusies atrašanās vietas noteikumu pārkāpuma formā saskaņā ar IBU Antidopinga noteikumu 2.4.punktu.

BIU lēmums ir pieņemts pēc tam, kad Rastorgujevs trīs reizes 12 mēnešu laikā nav atradies paziņotajās vietās un nav bijis pieejams dopinga kontrolei. Sportistam ir divas nedēļas laika, lai sniegtu paskaidrojumus.

Ceturtdien publiskā paziņojumā Rastorgujevs atvainojas saviem sponsoriem, līdzjutējiem, Latvijas Biatlona federācijai (LBF), Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV), Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), saviem treneriem, komandai un ģimenei.

Rastorgujevs sociālajā vietnē Facebook raksta, ka šodienas IBU lēmums nenāca kā pilnīgs pārsteigums, bet viņš līdz pēdējām brīdim cerējis, ka viņā ieklausīsies un izvērtēs visus faktus.

"Atzīstu, ka esmu pieļāvis dažas cilvēciskas kļūdas, pat teiktu - tehniskas kļūdas. Vēlos visiem apliecināt, ka neesmu darījis neko aizliegtu. Nekad neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes. Esmu atklāti iestājies tikai un vienīgi par tīru un godīgu sportu. Žēl, ka mana ilgstošā un godīgā attieksme netiek vērtēta, vērtējot vienīgi tehniski pieļautu kļūdu," paziņojumā raksta biatlonists.

"Šobrīd šo visu ir ļoti grūti pieņemt. Jau no sezonas sākuma cenšos skaidrot faktus un apstākļus, kurus diemžēl neņem vērā, bet esmu pieņēmis lēmumu savas tiesības uz savas taisnības pierādīšanu izmantot līdz galam," turpina Rastorgujevs.

Saskaņā ar pasaules antidopinga kodeksu sportists ir atbildīgs par pareizu un detalizētu atrašanās vietas norādīšanu. Par šādu noteikumu pārkāpšanu var piemērot līdzvērtīgu diskvalifikāciju, kā par dopinga lietošanu.

Kā teikts IBU integritātes noteikumos, ja sportists atzīts par vainīgu, maksimālais termiņš par šāda veida pārkāpumu ir divu gadu diskvalifikācija ar iespēju to samazināt līdz vienam gadam. Diskvalifikācijas termiņu var samazināt, nosakot sportista vainas pakāpi. IBU lēmumu pēc tam var pārsūdzēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Lai pasargātu šīs lietas konfidencialitāti, BIU pašlaik nesniegs papildu komentārus.

Ceturtdien Rastorgujevs bija pieteikts startam sprinta sacensībās Pasaules kausa posmā Nove Mesto, taču dažas stundas pirms došanās trasē IBU viņam piemēroja pagaidu diskvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi