Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rastorgujevs finišē 12.vietā Pasaules kausa posmā 15 kilometru distancē ar kopēju startu

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs svētdien Antholcā Pasaules kausa (PK) biatlonā sestajā posmā 15 kilometru distancē ar kopēju startu finišēja 12.pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, kurš, pieļaujot tikai vienu kļūdu otrajā šaušanā, finišu sasniedza pēc 35 minūtēm un 51,4 sekundēm.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Juhanness Dāle-Ševdāls, zaudējot Kristiansenam 10,7 sekundes, bet trešais finišēja vēl viens Norvēģijas pārstāvis Vēbjērns Sērums, piekāpjoties labākā rezultāta īpašniekam 14 sekundes.

Pirmajā ugunslīnijā Rastorgujevs tika pie viena soda apļa un trasē atgriezās 27.vietā, zaudējot līderim nepilnas 40 sekundes. Savukārt otrajā šaušanā viņš aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 18.vietu.

Trešajā šaušanā Latvijas sportists nopelnīja vēls divus soda apļus, pēc kuriem atkāpās uz 21.pozīciju. Savukārt noslēdzošajā ugunslīnijā Rastorgujevs šāva nekļūdīgi, atgriežoties trasē 12.vietā.

Finišā Rastorgujevs zaudēja uzvarētājam minūti un 6,5 sekundes un atpalika no iekļūšanas labāko desmitniekā nedaudz vairāk kā trīs sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā visu disciplīnu summā pirmās sešas vietas aizņem norvēģi - līderis irJuhanness Tingnēss Bē ar 806 punktiem, viņam Dāle-Ševdāls ar 714 punktiem un brālis Tarjei Bē ar 708 punktiem. Rastorgujevs ar 280 punktiem ir 18., bet Renārs Birkentāls ar 33 punktiem ir 55.pozīcijā.

Sezonas pirmajās sacensībās ar kopēju startu Rastorgujevs Lencerheidē šāva perfekti un finišēja desmitajā vietā, bet visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, uzvaru svinot Juhannesam Tīngnesam Bē. Tieši sacensībās ar masu startu Rastorgujevam izdevies izcīnīt vienu no divām medaļām Pasaules kausu individuālajās sacensībās - 2016./2017.gadā Oslo viņš šajā disciplīnā bija otrais.

Savukārt 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu sieviešu konkurencē uzvaru svinēja Francijas biatloniste Žilija Simona, kura, pieļaujot tikai vienu kļūdu pirmspēdējā šaušanā, finišēja pēc 34 minūtēm un 42,5 sekundēm.

Otro vietu, šaujot nekļūdīgi, taču zaudējot 8,9 sekundes, ieņēma uzvarētājas tautiete Lū Žanmono, kamēr šveiciete Lēna Heki-Grosa ar vienu soda apli atpalika no Simonas 20,7 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

No 21. līdz 28.janvārim Slovākijas trasē Osrblī notiks Eiropas meistarsacīkstes, no 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto - pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi