Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tandrevolla sezonas pēdējās sacensībās izcīna pirmo uzvaru un Mazo kristāla globusu

Norvēģijas biatloniste Ingrīda Lanmarka Tandrevolla svētdien Estešundā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pēdējā, desmitā, posma 12,5 kilometru sacensībās ar kopēju startu, šajā disciplīnā nodrošinot Mazo kristāla globusu.

Tandrevolla Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla iepriekš bija kāpusi astoņas reizes, bet nevienu no tām uz augstākā pakāpiena. 

Sezonas pēdējās sacensības vēja dēļ tika pārceltas uz vēlāku laiku, taču brāzmas nebija mitējušās, kā dēļ biatlonistes pieļāva daudz kļūdu šaušanā - no četrām līdz pat 15.

Pirms sezonas pēdējām sacensībām Lielo kristāla globusu bija nodrošinājusi norvēģiete Tirila Ekhofa, taču uz spēles bija tituls sacensībās ar kopēju startu, kur uz uzvaru teorētiski varēja pretendēt pat septiņas biatlonistes un Tandrevollai bija vismazākā iespēja tikt pie trofejas. Neliela favorīte bija francūziete Žilija Simona, bet turpat uz papēžiem mina norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, austriete Līza Terēza Hauzere un vēl vairākas biatlonistes.

Pirms pēdējās ugunslīnijas līdere bija Dzinara Aļimbekava, kura nesašāva trīs mērķus, taču baltkrieviete saglabāja līderpozīciju, par piecām sekundēm apsteidzot Mazā kristāla globusa pretendenti Tandrevollu. 

Norvēģiete pēdējā nogrieznī bija pārāka, finišēdama pēc 34 minūtēm un 53,1 sekundes - izcīnītā uzvara un pārējo scenāriju piepildīšanās ļāva viņai iegūt titulu. U-25 ieskaites sezonas čempione Aļimbekava zaudēja 6,9 sekundes, bet vāciete Franciska Proisa atpalika 11,1 sekundi.

Tandrevollai bija piecas kļūdas šaušanā, bet tuvākās divas sāncenses neaizvēra pa sešiem mērķiem. Simona ugunslīnijā kļūdījās pat 15 reizes.

Šajā disciplīnā Tandrevolla, neskaitot sliktāko rezultātu no piecām sacensībām, ieguva 186 punktus, par trim punktiem mazāk bija Proisai, bet par pieciem - Simonai. Baiba Bendika ar 32 punktiem ieņēma 30.vietu.

Lielajā kopvērtējumā, no 26 sacensībām atmīnusojot četrus sliktākos rezultātus, ar 1152 punktiem uzvarēja Ekhofa, 963 punkti bija Ulsbū-Reiselannai, bet 840 punkti - Proisai. Bendika ar 170 punktiem bija 42., bet Sanitai Buliņai sezonas pēdējā sprintā iegūtie deviņi punkti ļāva ieņemt 86.vietu.

Vēlāk plkst.18.15 pēc Latvijas laika sāksies 15 kilometru distance ar kopēju startu vīriem. Sezonas finālā tiks noskaidrots Lielā kristāla globusa ieguvējs, uz titulu pretendējot norvēģiem Juhannesam Tīngnesam Bē un Sturlam Holmam Lēgreidam.

Latvijas biatlonisti sezonas pēdējā posma sacensībās ar kopēju startu nepiedalās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi