Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tērauda 21.vietā pēc diviem braucieniem pasaules čempionātā

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda ieņem 21.vietu pēc Altenbergas trasē notiekošā pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem.

Tērauda aizvadīja nepārliecinošu pirmo braucienu, kurā finišēja pēc 59,98 sekundēs, kas bija 1,66 sliktāks laiks par braucienā uzvarējušo Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (RBF) sportisti Jeļenu Ņikitinu. Latviete ieņēma 19.vietu, par divām sekundes simtdaļām apsteidzot 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti Lauru Dīsu no Lielbritānijas.

Pirmais brauciens bija pārsteigumiem bagāts, piemēram, šī gada Pasaules kausa uzvarētāja Janīne Floka no Austrijas bija vien divas pozīcijas augstāk par Tēraudu. Otro vietu ieņēma vāciete Žaklīne Lelinga, kura līderei zaudēja septiņas sekundes simtdaļas, bet 0,13 sekundes aiz viņas bija tautiete Hanna Naize.

Otro braucienu Tērauda veica labāk, nekā pirmo, finišēdama pēc 59,85 sekundēm un uzrādot 19.rezultātu, taču summā viņa atkāpās uz 21.vietu. Pirmais divdesmitnieks, kas dos iespēju startēt arī ceturtajā braucienā, ir 0,14 sekunžu attālumā.

Pēc otrā brauciena par līderi kļuva Lelinga, kura pēc pirmās dienas par 0,11 apsteidz Ņikitinu. Pirmajā trijniekā ielauzusies vāciete Tīna Hermana, kura pēc pirmā brauciena bija 11.vietā, bet otrajā uzrādīja labāko rezultātu. Viņa tautietei zaudē 0,24 sekundes.

Tērauda līderei zaudē 3,09 sekundes un apsteidz trīs sportistes.

Pirmajā braucienā sportisti startēja secīgi viņu numuriem, kamēr otrajā startēja no 20.vietas līdz pirmajai, bet pēc tam trasē devās pārējie sportisti. Trešajā braucienā kamanas startēs no pirmās līdz pēdējai vietai pēc diviem braucieniem, bet ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti sacensības noslēgs jau pēc trešā brauciena.

Tērauda sezonu sāka ar negaidītu trešo vietu savās debijas sacensībās Pasaules kausā. Turpinājumā viņai bija divas 11.vietas - viena Siguldā un otra Insbrukā. Pēc tam augstāk par 15.pozīciju neizdevās pakāpties un kopvērtējumā, nestartējot divās sacensībās, tika ieņemta 14.vieta.

Pa trim uzvarām šajā sezonā bija austrietei Janīnei Flokai un BFR sportistei Jeļenai Ņikitinai, bet pa vienam panākumam guva vācietes Tīna Hermana un Žaklīne Lelinga.

Tērauda Altenbergas trasē līdz šim spēkojusies tikai Eiropas kausā un Starpkontinentālajā kausā, ne reizi neiekļūstot pirmajā sešiniekā.

Martinam un Tomasam Dukuriem pirmais brauciens sāksies plkst.14., bet otrais - divas stundas vēlāk. Planētas meistarsacīkstes tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Trešais un ceturtais brauciens norisināsies piektdien, kad kļūs zināmi čempioni, bet sestdien būs komandu sacensības. Nedēļas nogalē sezona noslēgsies ar bobsleja četrinieku sacensībām.

Pasaules kausa sezona 2020./2021.gadā noritēja tikai Eiropā, kur Latvijas, Vācijas un Šveices trasēs astoņās nedēļas nogalēs norisinājās sacensības skeletonā un bobslejā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi