Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tērauda arī otrajā Pasaules kausa posmā nekvalificējas otrajam braucienam

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Īglsas trasē Insbrukā nekvalificējās olimpiskās Pasaules kausa sezonas otrā posma otrajam braucienam.

Arī pirms nedēļas šajā pašā trasē viņa netika pie iespējas piedalīties otrajā braucienā.

Tērauda trasi veica 55,25 sekundēs, kas deva 23.vietu 25 startējušo sportistu konkurencē. Arī startā Latvijas sportistei bija 23.rezultāts.

Pirmais divdesmitnieks, kas turpināja sacensības otrajā braucienā, bija 0,43 sekunžu attālumā. 

Pirmajā braucienā ātrākā bija krieviete Jeļena Ņikitina, kura finiša līniju sasniedza 53,80 sekundēs jeb 1,45 sekundes ātrāk par Tēraudu. Nīderlandiete Kimberlija Bosa atpalika 0,23 sekundes, bet sekojošās astoņas sportistes bija 0,16 sekunžu robežās, solot spraigu cīņu par goda pjedestālu.

Otrajā braucienā labāko rezultātu sasniedza itāliete Valentīna Margaljo, kura no astotās vietas pakāpās uz trešo. Bosai vēl viena otrā vieta ļāva šo pozīciju nosargāt summā, bet Ņikitinai trešā pozīcija neliedza svinēt uzvaru. Bosa Ņikitinai summā zaudēja 0,20 sekundes, bet Margaljo atpalika 0,45 sekundes.

Kopvērtējumā līdere ir abos divos posmos uzvarējusī Ņikitina, kura iekrājusi 450 punktus, 420 punkti ir divas otrās vietas izcīnījušajai Bosai, bet tālāka ar 384 punktiem ir Margaljo un krieviete Alina Tararičenkova. Tērauda ar 106 punktiem ir 22.pozīcijā.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas skeletona vēsturē sieviešu sacensībās kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Īglsas trasē finišēja attiecīgi 11. un 15.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Jau ziņots, ka pirms tam vīriešu sacensībās Martins Dukurs divu braucienu summā ieņēma 11. vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās 18.pozīcijā

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi