Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tērauda Kēnigszē trasē ieņem 18.vietu Pasaules kausa septītajā posmā

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Kēnigszē trasē Bavārijā ierindojās 18.vietā Pasaules kausa sezonas septītā posma sacensībās.

Latvijas sportiste zaudēja uzvarētājai Žaklīnai Lellingai zaudēja 2,41 sekundi.

Otro vietu ieņēma Čehiju pārstāvošā Anna Fernštedta, kura tautietei zaudēja 0,47 sekundes, bet trešā pēc rupjām vācietes Tīnas Hermanes un krievietes Jeļenas Ņikitinas kļūdām otrajā braucienā bija Pasaules kausa sacensību līdere kopvērtējumā austriete Janīne Floka, no uzvarētājas atpalikdama 0,63 sekundes un dalīdama trešo goda pjedestāla vietu ar kanādieti Džeinu Šanelu.

Ņikitina atkrita uz piekto vietu, bet Hermane otrajā braucienā zaudēja arī Tēraudai un atkāpās uz desmito vietu.

Pirmajā braucienā Tērauda varēja labāk izbraukt līko taisno, kā arī kļūdījās, izbraucot no virāžas un iestūrējot trases apmalē, finišējot 18.vietā 21 sportistes konkurencē. Viņa par 1,59 sekundēm atpalika no līderes vācietes Tīnas Hermanes.

Otrā pēc pirmā brauciena ar 0,15 sekunžu atpalicību no vācietes bija krieviete Jeļena Ņikitina, bet trešā 0,3 sekundes aiz tautietes - Žaklīna Lellinga.

Otrais brauciens Tēraudai padevās labāks, taču kopvērtējumā uz augšu pakāpties neizdevās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1485 punktiem joprojām ir austriete Janīne Floka, otrā ar 1339 punktiem ir vāciete Tīna Hermana, bet trešajā vietā ar 1321 punktu ir viņas tautiete Žaklīna Lellinga. Tērauda ar sešos posmos sakrātajiem 730 punktiem ir 11.vietā, kamēr Dārta Zunte vienā etapā iekrājusi 68 punktus un ierindojas 33.pozīcijā 36 startējušo vidū.

Iepriekšējā posmā Tērauda deva savu vietu Dārtai Zuntei, kurai bija īpaši svarīgi startēt Sanktmoricā, kur šonedēļ Zuntei ir arī pasaules junioru čempionāts.

Tikmēr 23 gadus vecā Tērauda pagājušajā nedēļā startēja pēc spēka otrā ranga sacensībās jeb Starpkontinentālajā kausā, Altenbergas trasē Vācijā izcīnot 12.vietu 15 sportistu konkurencē un sasniedzot savu personisko rekordu šī ranga sacensībās.

Tērauda Pasaules kausa mačos Kēnigszē vēl nebija startējusi, taču sacensībās šajā Bavārijas trasē viņa piedalījusies piecreiz. Labākais sasniegums Tēraudai padevās aizpērn decembrī Eiropas kausā, kad izcīnīta uzvara. Tāpat viņa 2019.gadā šajā trasē ierindojās piektajā vietā.

Šosezon Tērauda bija piedalījusies piecos Pasaules kausa posmos, labāko rezultātu sasniedzot pirmajos divos etapos, kas attiecīgi notika Siguldā un Insbrukā. Abās trasēs sportiste ierindojās 11.pozīcijā.

Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.14.30, bet otrajam starts būs plkst.16.15.

Tomass Dukurs startēs ar sesto numuru, bet uzreiz aiz viņa trasē dosies arī jaunākais brālis Martins. Sacensībām pieteikušies 23 sportisti.

Martins Dukurus uzvarēja sezonas pirmajās četrās sacensībās, pa diviem panākumiem gūstot Siguldā un Insbrukā. Eiropas čempionātā Vinterbergā viņš piekāpās Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam, bet dabīgajā Sanktmoricas trasē nelielās kļūdas liedza izcīnīt zeltu. M.Dukurs par 0,1 sekundi piekāpās Vācijas pārstāvim Aleksandram Gasneram.

T.Dukurs visveiksmīgāk startēja sezonas ievadā Siguldā, kur bija ceturtais un otrais, bet nākamajos trīs posmos viņam bija vēl trīs vietas pirmajā desmitniekā. Sanktmoricā T.Dukurs ierindojās piektajā vietā, bet līdz bronzai pietrūka 0,22 sekundes.

Kēnigszē trasē M.Dukurs Pasaules kausa ieskaitē uzvaru svinējis piecas reizes, bet vēl divreiz nepārspēts Vācijas trasē viņš bijis arī pasaules čempionātā. Pēdējā godalga šajā trasē izcīnīta 2018.gadā, kad kaklā kārts sudrabs Pasaules kausa ieskaitē, bet pērn M.Dukurs finišu sasniedza septītajā vietā. 

T.Dukuram labāko rezultātu Kēnigszē izdevās sasniegt 2014.gadā, kad Pasaules kausa posmā izcīnīta otrā vieta. Šajā trasē Pasaules kausa sacensībās viņš karjeras laikā uz goda pjedestāla kopumā stājies četras reizes. 2007.gadā Eiropas čempionātā sportistam bronza, bet pasaules čempionātā nav izdevies pakāpties augstāk par devīto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 1320 punktiem ir M.Dukurs, viņam ar 1171 punktu seko Gasners, kamēr vēl viens Vācijas pārstāvis Fēlikss Kaizingers iekrājis 1074 punktus. T.Dukurs no vadošā trijnieka atpaliek par astoņu punktu tiesu.

Pēc sacensībām Kēnigszē skeletonisti Pasaules kausa pēdējo etapu aizvadīs Īglsas trasē Austrijā, kur šosezon jau notikušas divas sacensības.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi