Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Treniņi neiepriecināja

Martins Dukurs pirms pasaules čempionāta: Altenbergas trases lejasdaļā katastrofāli zūd ātrums.

Galvenā sezonas starta priekšvakarā norūpējies ir skeletonists Martins Dukurs. Pēdējā treniņu dienā viņš uzrādīja 17. un 18. rezultātu. "Jā, startā es skrēju rezervēti, bet tik un tā rezultātam finišā vajadzēja būt labākam," Dienai norādīja Martins. Četri pasaules čempionāta (PČ) sacensību braucieni Vācijas trasē Altenbergā norisināsies ceturtdien un piektdien. Martins un Tomass Dukuri startēs vīriešu, Endija Tērauda – sieviešu sacensībās. Sestdien skeletona stafetes sacensībās Latvija nebūs pārstāvēta.

Altenbergā termometra stabiņš trešdienas rītā bija noslīdējis līdz –17 grādiem. Apkārtnē paveras ziemas pasaka, taču Latvijas izlases līderim šādi laikapstākļi radījuši galvassāpes. "Laikam jau pie vainas lielais sals. Kad bijām šeit treniņu nedēļā, gāja tīri normāli. Kamanas un slidas neesmu mainījis, bet tendence ir šokējoša. Trases lejasdaļā ātrums uz konkurentu fona samazinās par trijiem kilometriem stundā, no apļa ieejas līdz izejai – par 2 km/h, un tas ir ļoti daudz. Manas slidas paņēma Tomass, un viņam slīdēja labi. Laikam jau vaina meklējama kamanās. Iespējams, lielajā salā kaut kas ir noticis. Būs jāpārjauc!" trešdienas pēcpusdienā Martins vēl atrotīja piedurknes tehnikas uzlabošanai. Vecākais brālis Dukurs pēdējā treniņu dienā sasniedza 5. un 3. rezultātu.

Pirms gada Altenbergā jau notika PČ skeletonā. Visu goda pjedestālu aizņemot vāciešiem, par pasaules čempionu pirmo reizi kronēja Kristoferu Grothēru. Seškārtējais pasaules čempions M. Dukurs ieņēma 4., T. Dukurs – 7. vietu. Šogad nopietni pretendenti uz medaļām atkal būs vācieši, bet vajadzēs rēķināties arī ar pieredzējušo krievu Aleksandru Tretjakovu, jo Krievijas skeletonisti atteicās no divu Pasaules kausa posmu sacensībām, lai labāk sagatavotos sezonas galvenajām sacensībām. Olimpiskajam čempionam Sundbinam Juņam viena treniņu diena bija jāizlaiž, jo sportists nebija ievērojis Covid-19 protokolu.

Vienīgā Latvijas pārstāve sieviešu sacensībās būs Endija Tērauda, kura debitēs PČ. "Vecos krājumos sameklēju asāku slidu, jo treniņbraucienos bija pārāk daudz sānslīdes," uz tehnikas uzlabošanu pēdējā brīdī norādīja arī Tēraudas treneris Gints Dzērve. 

Skeletons. PČ Altenbergā (Vācijā)

  • 11.II 10.00 1. brauciens – sievietes
  • 11.II 11.30 2. brauciens – sievietes
  • 11.II 14.00 1. brauciens – vīrieši
  • 11.II 16.00 2. brauciens – vīrieši
  • 12.II 10.00 3. brauciens – sievietes
  • 12.II 11.30 4. brauciens – sievietes
  • 12.II 14.00 3. brauciens – vīrieši
  • 12.II 16.00 4. brauciens – vīrieši
  • 13.II 10.00 komandu stafete

(Latvijas laiks)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi