Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Zirnei 10.vieta pasaules čempionāta sprinta sacensībās

Latvijas kamaniņu braucējas Ulla Zirne un Elīza Cauce piektdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja attiecīgi 10. un 13.vietu pasaules čempionāta sprinta sacensībās.

Par čempioni kļuva amerikāniete Erina Hemlina, kuras finiša laiks bija 30,074 sekundes.

Otro vietu izcīnīja šveiciete Martina Kohere, kura bija deviņas sekundes tūkstošdaļas lēnāka, bet bronzas medaļu ieguva vāciete Tatjana Hifnere, kura atpalika par vēl vienu sekundes tūkstošdaļu.

Tikmēr Zirne Hemlinai zaudēja 0,046 sekundes, kas viņai deva desmito vietu, bet Cauce no uzvarētājas atpalika 0,139 sekundes, ierindojoties 13.pozīcijā.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam kvalifikācijas sacensībās Zirne ieņēma 11.vietu, bet Cauce bija divas pozīcijas zemāk. Tikmēr Kendija Aparjode uzrādīja 24.rezultātu, tādējādi viņa palika ārpus finālistēm.

Finālsacensībās iekļuva kvalifikācijas 15 ātrākie kamaniņu braucēji.

Vēlāk divnieku sacensībās startēs Juris un Andris Šici, bet vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Riks Kristens Rozītis.

Pērn pasaules čempionātā, kas notika Kēnigszē trasē, Vācijā, brāļi Šici sprintā bija ceturtie, kamēr pamatsacensībās Cauce un Šici izcīnīja piektās vietas, bet vīriešu konkurencē desmito vietu guva Rozītis. Savukārt komandu stafetē Latvijas kvartets ieguva sudraba godalgas.

Iepriekšējo reizi pasaules vadošie kamaniņu braucēji sacentās pirms divām nedēļām, kad Siguldā tika aizvadīts Pasaules kausa sestais posms. Tajā teicami startēja Gudramovičs un Kalniņš, kuri izcīnīja otrās vietas divnieku pamatsacensībās un Sprinta kausā. Tikmēr Šicus piemeklēja neveiksme, jo viņi pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kurā pleca traumu guva Andris Šics. Tiesa, savainojums viņam neliedz startēt pasaules čempionātā.

Īglsā notiekošais pasaules čempionāts sestdien turpināsies ar dāmu un divnieku mačiem, bet svētdien medaļas sadalīs kungi un notiks komandu stafetes sacīkstes.

Pēc pasaules čempionāta Īglsā vēl notiks trīs Pasaules kausa posmi, kamaniņu braucējiem sacenšoties Oberhofas, Phjončhanas un Altenbergas trasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi