Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zviedrijas un Latvijas olimpiskās komitejas oficiāli piesaka kandidatūru ziemas olimpiskajām spēlēm 2030.gadā

Zviedrijas Olimpiskā komiteja (SOC) un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) otrdien piedalījās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) organizētajā attālinātajā sēdē, kuras ietvaros tika pieteikta un prezentēta organizāciju kandidatūru ziemas olimpiskajām spēlēm 2030.gadā, informē LOK.

Zviedrija kā partneri spēļu uzņemšanai uzrunājusi Latviju ar nolūku izmantot Siguldas ledus trasi kamaniņu sporta, bobsleja un skeletona sacensībām.

Stundu ilgā prezentācijas pasākumā, kurā LOK pārstāvēja ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, Zviedrijas Olimpiskā komiteja iepazīstināja ar vīziju par olimpisko spēļu norisi un LOK kā sadarbības partneri. Tika prezentēts pirmreizējais sporta veidu sadalījums iesaistītajās pašvaldībās un sporta bāzēs. 

Neskatoties uz iepriekš minēto, galvenais nosacījums, lai kandidatūras pieteikums tiktu uzskatīts kā pilnvērtīgs un konkurētspējīgs, tas ir jāpapildina ar garantiju no Zviedrijas valdības. Pieteikums jāpapildina ar Zviedrijas valdības garantiju līdz 2024.gada marta beigām.

Kā atzīmēja Lejnieks, zviedriem jāveic savs mājas darbs, savukārt Latvijas pusei kopā ar Siguldas kamaniņu un bobsleja trases uzturētājiem jāstrādā pie finanšu aprēķiniem, lai iespējami precīzi noteiktu, kāds ir nepieciešams ieguldījums, lai trase atbilstu tehniskajām prasībām olimpisko spēļu norisei.

LOK ir saņēmusi Rīgas un Siguldas pašvaldību apstiprinājumus iesaistīties ziemas olimpisko spēļu organizēšanā, kā arī sportistu un līdzjutēju uzņemšanā.

Kā olimpisko spēļu mājvieta paredzēta Stokholma, tāpat sacensības notiktu arī Estešundā, Fālunā, Orē un Sēderteljē.

Iepriekš novembrī par savu kandidatūru oficiāli paziņoja Francija, kas 2030.gada olimpiskās spēles plāno uzņemt Alpu reģionos. Šveice par savas kandidatūras izvirzīšanu lems mēneša beigās, tāpat iespējama arī Soltleiksitijas kandidēšana, taču amerikāņi, visticamāk, izvēlēsies pretendēt uz 2034.spēļu rīkošanu.

SOK Valde var nosaukt neierobežotu skaitu kandidātu, kuri varēs iesniegt savus piedāvājumus līdz februāra beigām un garantijas - līdz marta beigām. Galīgais balsojums plānots jūlijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi