Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Parīze – Nica 4. posmā uzvara nīderlandietim Slāgteram, Saramotins finišē 163.vietā

Trešdien Francijā turpinājās pasaules tūres (World tour) daudzdienu velobrauciens „Parīze – Nica”. Par uzvarētāju 201 kilometra garajā ceturtajā posmā kļuva „Garmin – Sharp” Nīderlandes riteņbraucējs Toms Slāgters, bet Aleksejs Saramotins bija pēdējais no finišējušajiem, ierindojoties 163. pozīcijā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

„Parīzes – Nicas” velobrauciena ceturtais posms riteņbraucējiem bija ievērojami kalnaināks par iepriekš aizvadītajiem trijiem etapiem. Vairāk nekā 200 kilometru garajā distancē bija jāpievar kopumā trīs trešās un viens otrās kategorijas kāpums. Jau pirms šī posma varēja prognozēt izmaiņas kopvērtējumā.

Pašā distances sākumā no peletona aizbrauca pazīstamais francūzis Tomass Voklērs, tomēr drīz vien viņš atgriezās lielajā grupā. Tad sekoja nākamais atrāviens, kurā iesaistījās „Astanas” komandas itāļu riteņbraucējs Valerijo Agnoli, Laurents Daiders („Trek Factory”) un Perrigs Kvemenūrs („Europcar”). Jāpiebilst, ka francūzis Kvemenūrs jau vakardienas posmā bija dienas atrāvienā un tika noķerts tikai divus kilometrus pirms finiša.

Līdz pirmajam starpfinišam bēgļi bija teju piecu minūšu vadībā pār lielo grupu. Pirmo trešās kategorijas kāpumu kā pirmais sasniedza Agnoli, kuram turpat sekoja abi pārējie atrāvienā esošie sportisti. Turpinājumā pārsvars sāka visai strauji dilt, jo peletons sāka kāpināt tempu pirms tālākajiem kāpumiem. Arī nākamajos divos kalnu starpfinišos pirmais bija Agnoli, tomēr arī grupa, kas jau sāka dalīties, bija pavisam tuvu.

Diemžēl tehniskas problēmas piemeklēja Alekseja Saramotina komandas biedru Silveinu Šavenelu. 20 kilometrus pirms finiša starpība starp grupu un tā brīža līderiem bija vairs tikai 15 sekundes, bet divus kilometrus tālāk pārsvars tika likvidēts pilnībā.

Turpinājumā notika ļoti aizraujoša cīņa par uzvaru. Ilgi pirmajā grupā turējās arī kopvērtējuma līderis Džons Degenkolbs, kamēr pārējie sprinteri krietni iepalika. Izšķirošais atrāviens notika otrās kategorijas kāpumā, pēc kura vadībā izvirzījās divi riteņbraucēji – Toms Slāgters („Garmin – Sharp”) un Džireints Tomass („Sky”). Abiem izdevās iegūt nelielu vadību pār sekotāju grupu. Tajā atradās viens no kopvērtējuma favorītiem Vinčenso Nibali un pasaules čempions Rui Kosta. Divus kilometrus pirms finiša duetam bija desmit sekunžu pārsvars. Atlikušajā laikā aizraujošā cīņā abiem izdevās noturēt savas pozīcijas, neskatoties uz Niko Kildermena („Belkin”) izrāvienu pēdējā kilometrā. Par uzvarētāju kļuva Slāgters, aiz kura uzreiz finišēja Tomass. Tikmēr strauji tauvojošā grupa, trešo vietu neliedza saglabāt Kildermenam.

Aleksejs Saramotins, kura uzdevums šajā velobraucienā kopumā ir darbs komandas līderu labā, finišēja 12 minūtes un 10 sekundes aiz uzvarētāja un ierindojās 163. pozīcijā.

Kopvērtējumā par velobrauciena jauno līderi kļuvis Džireints Tomass. „Sky” komandas riteņbraucējs šobrīd par trijām sekundēm apsteidz vācieti Džonu Degenkolbu. Trešajā pozīcijā tikmēr šī posma uzvarētājs Toms Slāgters, kurš no Tomasa atpaliek par četrām sekundēm. Aleksejs Saramotins šobrīd līderim zaudē 14 minūtes un 59 sekundes un atrodas 151 pozīcijā.

Rīt tiks aizvadīts „Parīze – Nica” piektais posms, kurā dalībniekus sagaida 152 kilometru gara distance ar vairākiem trešās un otrās kategorijas kāpumiem.

Parīze – Nica velobrauciena 4. posms:
1.Tom Slagter, Garmin Sharp, 05:00:09
2. Geraint Thomass, Sky, +00:00:00
3. Wilco Kelderman, Belkin, +00:00:05
....
163. Aleksejs Saramotins, IAM Cycling, +00:12:10


Parīze – Nica velobrauciena kopvērtējums:
1.Geraint Thomass, Sky, 18:14:25
2. John Degenkolb, Giant – Shimano, +00:00:03
3. Tom Slagter, Garmin Shimano, +00:00:04
....
151. Aleksejs Saramotins, IAM Cycling, +00:14:59

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi