Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Tēlnieks Zariņš radījis Giro d'Italia velobraucienam veltītu skulptūru

Latvijas tēlnieks Krists Zariņš veidojis īpašu skulptūru daudzdienu velobrauciena Giro d’Italia pirmā posma noformēšanai. Prestižais velobrauciens tika uzsākts pagājušajā nedēļas nogalē Dānijā. Zariņš, kuram ir liela pieredze smilšu un ledus skulptūru veidošanā, Sondervikā, Dānijā radīja skulptūru, kurā attēloti tradicionālās Giro d’Italia krāsās ģērbti riteņbraucēji. Skulptūras izveidei izmantotas 25 tonnas smilšu, tā ir 2,5 metrus augsta un tapa 7 dienas.

Velobrauciena norise vietējām pašvaldībām ir liels notikums, tas piesaista lielu skaitu tūristu un mediju uzmanību, tādēļ vides noformēšanai tiek pievērsta īpaša uzmanība. Zariņa veidotā skulptūra tika ierindota posma noformējuma TOP5 un izpelnījās augstu popularitāti skatītāju vidū. 

Zariņš stāsta: „Esmu ļoti pagodināts, ka no daudzajiem pazīstamajiem smilšu tēlniekiem organizatori izvēlējās tieši mani. Ņemot vērā to, cik nozīmīgs pasākuma organizatoriem ir šis pasaules līmeņa sporta notikums, darbu veicu ar īpašu atbildības sajūtu. Man pašam veidotais darbs ir unikāls ar to, ka pirmo reizi veidoju krāsainu smilšu skulptūru.”

Smilšu skulptūru festivāls, kas jau 10 gadus notiek Sondervikas pilsētā, ir viens no lielākajiem Eiropā. To ik vasaru apmeklē vairāk kā 150 tūkstoši interesentu. Skulptūru izveidē piedalās vairāk kā 20 tēlnieki, tai skaitā arī labākie latviešu smilšu mākslinieki. Šīgada Sondervikas smilšu festivāls tiks atklāts jūnija vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi